Rovinjsko srce za Sandija Sabljaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu navecer u klubu Shakaka održan je dobrotvorni koncert "Rovinjsko srce za Sandija Sabljaka", koji su mladi Rovinjci organizirali radi prikupljanja pomoci za svog teško oboljelog prijatelja. Nastupili su rovinjski bendovi Obican svijet, Dream Project, V.I.P. i duo Zoki & Deno. Naknadno se ukljucila i grupa Tajni agent.

Uz simbolicne ulaznice od 20 kuna, organizatori su prodavali licitarska srca, kolace, pice, uokvirene fotografije te ulja na platnu i drvu po promotivnim cijenama. Izloške su prikupili medu sobom i od rovinjskih umjetnika. Koncert je prenosio Gradski radio. Pokrovitelj je bila Strukovna škole Eugena Kumicica, ciji su ucenici za tu prigodu ispekli kolace.

Sandi Sabljak roden je prije 23 godine u Puli. Njegova borba s opakom bolešcu pocela je na cetvrti rodendan, kada mu je otkriven zlocudni tumor na jetri. Obitelj je pomoc potražila u zagrebackoj Klaicevoj bolnici, gdje se o njemu brinuo onkološki tim na celu s prim. dr. Egidijem Cepulicem. Primio je nekoliko kemoterapija, a potom mu je tumor i odstranjen.

Ponovne simptome bolesti poceo je osjecati prošle godine. U Klaicevoj bolnici mu je utvrden novi karcinom. Tada je pocela njegova druga bitka s ovom opakom bolesti. Jedina šansa za daljnji život bila je transplantacija jetre, koja je obavljena u Klinickoj bolnici Merkur.

Sandi se dobro oporavljao, ali je ubrzo doživio novo razocaranje. Utvrdeno je da mu se tumor vratio i da ce morati primati kemoterapije. Kemoterapija mu je medutim srušila imunitet i dovela do otkazivanja bubrega. Sada svakodnevno ide na dijalizu.

Sandijevi prijatelji, koji su organizirali dobrotvorni koncert, kažu da on svojim vedrim duhom tješi suprugu Teu i roditelje koje je bitka s opakom bolešcu financijski iscrpila, a daljnju pomoc mogu potražiti samo u inozemstvu.

Na koncertu je prikupljeno inicijalnih osam tisuca kuna, pa ce se radi osiguranja potrebnih sredstava morati organizirati nove akcije. Donacije je moguce uplatiti na posebni žiroracun u Zagrebackoj banci, broj 3114475169, otvoren na ime Tee Sabljak.


Podijeli: Facebook Twiter