Rovinjsko Selo prikupilo 26 tisuća kuna za Leonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ranih poslijepodnevnih pa sve do večernjih sati u petak Rovinjsko Selo disalo je kao jedno. Svi su se žitelji bez obzira na godine i sve ostale afinitete okupili na nogometnom stadionu Kunfin da bi svojoj maloj sumještanki Leoni Vrtjel i njenim roditeljima, pomogli prikupiti novac potrebit za njenu terapiju. Humanitarna akcija pod nazivom "Pomozimo Leoni da samostalno prohoda" rezultirala je velikim srcem i uspjehom. Njeni sumještani, ali i brojni Rovinjci skupili su vrijednih 26 tisuća kuna.

Kao što smo već pisali petogodišnja Leona boluje od cerebralne paralize. Njeni roditelji do sada su sa djevojčicom prošli brojne preglede, terapije i tretmane i danas djevojčica uz pomoć roditelja i nečije čvrste ruke može prijeći nekoliko koraka. Ogromne šanse da Leona uz modernu terapiju robotikom uspije sama hodati leže u dubrovačkoj poliklinici Glavić. Leoni je za to postignuće potrebna terapija u trajanju od deset tjedana, a cijena jednog tjedna iznosi  9,5 tisuća kuna. Njeni roditelji uz pomoć dobrih ljudi iz Dubrovnika osigurali su smještaj no cijenu terapije nisu mogli sami snositi. U samo nekoliko dana nakon što je majka Karolina probila led i obratila se medijima, lavina dobrote počela se kotrljati. Mjesni odbor Rovinjsko Selo na igralištu je organiziralo druženje i nogometne utakmice. Vatrogasci Dobrovoljnog društva iz Rovinjskog sela i kolege iz JVP Rovinj kao i uvijek bili su najsnažniji zamašnjak događanja.

Skupilo se tako u jednom naoko malom prijateljskom i građanskom okupljanju ogroman broj malih i velikih donatora. Ubacivanje u kasicu-prasicu rezultiralo je zavidnim iznosom od 26 tisuća kuna.  U Rovinju su akciji  pridružili i mnogi kafići, obrtnici, pa čak i teretane, a veliki je broj  i individualaca koji novac  uplaćuju na otvoreni tekuću račun : ADDIKO BANK VRTJEL KAROLINA IBAN: HR1025000093206250102. Leona i njeni roditelji danas putuju za Dubovnik, pa ako sve protekne po  očekivanom rasporedu djevojčica će već od narednog tjedna početi lagano, ali sigurno kročiti u nov život. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter