Rovinjsko Selo: Palila travu pa izazvala požar

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

U požaru u Rovinjskom Selu u kojem je izgorjela trava i nisko raslinje jučer oko 16 sati, nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Naime, 56-godišnjakinja iz Rovinja palila je suhu travu i ostavila vatru bez nadzora. Požar se zbog vjetra proširio na susjedno zemljište gdje je izgorjelo oko 4.000 kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Vatra se također proširila i do dvorišta susjedne obiteljske kuće, gdje je izgorjelo oko 40 metara žive ograde. Materijalna šteta koja je pritom nastala trojici vlasnika susjedne kuće iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Budući da je 56-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara, policija će o tome podnijeti obavijest Inspektoratu unutarnjih poslova.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.

Upozorava građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima. (PU istarska/GI)


Podijeli: Facebook Twiter