Rovinjsko Selo: Obnovljena još tri kažuna


Inicijativom seljanske udruge Babin pas proteklog je vikenda održana akcija "Spasimo kažune", šesnaesta u nizu. Već 15 godina odgajatelji, roditelji i djeca vrtića u Rovinjskom Selu te članovi udruge Babin Pas organiziraju jednodnevne akcije čišćenja okoliša i staza, dosad je obnovljeno 18 a ovom akcijom još tri kažuna na području Sela.

Preko stotinu djece i odraslih okupilo se ispred zgrade škole, sadašnjeg vrtića, u Rovinjskom Selu i krenulo u akciju. Bili su organizirani u pet grupa, a sve je okončalo zajedničkim okupljanjem na livadi kod Muškovićeva kažuna gdje su podnijeli izvješće o učinjenom. Vatrogasci mjesnog DVD-a, njih 22 zajedno s podmlatkom prokrčili su put koji spaja područje Peniške i Bubanke, važan i kao protupožarno zaštitno područje te očistili tri kažuna.

Nova info ploča s prikazom karte sa stazama kažuna je postavljena u dvorištu vrtića odakle započinju staze. Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva podržala je inicijativu obnove još tri kažuna i obogaćivanja etno staze te iz fonda "Naš doprinos zajednici" dodijelila 13 tisuća kuna za njezinu realizaciju. Građevinska tvrtka Mir iz Rovinjskog Sela također je sponzorirala popravak ova tri kažuna, a tvrtka Garden djelom izradu novih drvenih stupova i putokaza te info ploče s kartom staza koja će biti postavljena u centru Sela. (Napisala i snimila M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter