Rovinjski zborovi održali božićni koncert

Božićni koncert rovinjskih zborova
Božićni koncert rovinjskih zborova

Tradicionalni božićni koncert u prepunoj crkvi Franjevačkog samostana ove je godine pripremio komorni zbor Rubino, treći na nedavnom natjecanju u Bratislavi.

Prvo je nastupio zbor KUD-a "Marco Garbin" pod vodstvom Giorgija Sugara koji ove godine obilježava 65. obljetnicu osnutka koji je izveo "Canto della natavita" C. Nolianija, "Le campane di Natale" mons. C. Vignocchija. "White Christmas" Irvinga Berlina izveo je solist Giorgio Sugar. Garbinci nisu mogli bez bitinade pa su u tom tradicionalnom glazbenom idiomu izveli skladbu "Stella di neve".

U nastavku nastupio je zbor KUD-a "Franjo Glavinić" pod vodstvom Irene Turković s dvjema tradicionalnim skladbama u aranžmanu Branka Stareca - "Veselje ti navješćujem" i "O pastiri čudo novo", a potom je uslijedila "Mehki snežek" Nikice Kalogjere.

Završnica je pripala domaćinu zboru "Rubino" kojeg vodi Tatjana Merkl. Zbor je izveo skladbu "Ljubav je Božja zasjala" u aranžmanu E. Shippen Barnesa. Uslijedila je izvedba "Arije" J. S. Bacha, u aranžmanu Miguela Astora, a potom Davisov "The Little Drummer" i "Carol of the Bells" M- Leontovicha. Za završnu kompoziciju odabrali su "Last Christmas" G. Michaela u aranžmanu Tatjane Merkl.

Svi zborovi nagrađeni su snažnim pljeskom, a za kraj su zajedničkim snagama pod vodstvom Tatjane Merkl izveli "Bijeli Božić" i neizostavnu" Tihu noć". (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter