Rovinjski vatrogasci spašavali Djeda Mraza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rovinjskom Selu mališani podrucnog vrtica Neven cekali su Djeda Mraza u svojim prostorijama. Nestrpljenje su im kratili roditelji, priredivši za njih jednocinku o nezgodama ucenika kada ujutro moraju u školu. Tek što je predstava završena, zaculi su lupanje po prozoru i poziv u pomoc. Kad su izašli imali su što vidjeti. Djed Mraz je zapeo na balkonu njihove zgrade, i u pokušaju preskakivanja ograde uganuo nogu.

Mališani su bili razocarani jer su nestrpljivo cekali novogodišnje darove. Netko se ipak prisjetio, pa su mobitelom pozvali vatrogasce. Vatrogasci su brzo stigli i najprije postavili ljestve kojima su se popeli na balkon. Potom su pružili prvu pomoc Djedu Mrazu, mobiliziravši mu ozlijedenu nogu.



Uslijedilo je mukotrpno spuštanje Djeda Mraza konopcem preko ograde na zemlju. Kada je napokon stigao do djece nastalo je oduševljenje. Uz podjelu paketa, svi su uz slikanje nastojali popricati s Djedom Mrazom o njegovim doživljajima, medu kojima je spašavanje vatrogascima bilo najuzbudljivije.


Podijeli: Facebook Twiter