Rovinjski trgovci spuštaju cijene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rovinju, cak i kada je za to vrijeme, vecina trgovaca ne snižava cijene. No iako sada nije sezona sniženja, popusti i akcije u tijeku su u mnogim trgovinama. Trgovci se rješavaju ljetne kolekcije, ali sniženja se odnose i na novu - zimsku. Iz razgovora s njima doznajemo, pak, da vecina trgovina, uglavnom onih s brendiranom robom, ne bilježi znatniji pad prometa. Štoviše neki su ducani u usporedbi s lanjskom godinom zaradili više, vecina je na nivou od lani, dok se kod onih koji su radili manje uglavnom spominje minus od oko 20 posto.

- Na popustu su ljetni, proljetni, ali i zimski artikli od lani. Za dva mjeseca cemo ducan zatvoriti, a tada ce stici i nova kolekcija. To je jedan od razloga za popust od 30 do 50 posto, ali i kriza je ucinila svoje, rekla nam je trgovkinja Dubravka Balentovic.

- Uobicajeno smo artikle snižavali nakon Nove godine, u sijecnju, ali nakon sezone i naglog pada prometa, odlucili smo se da i na novu, tek pristiglu kolekciju damo malo popusta. Htjeli smo na taj nacin izaci ususret gradanima jer svi zajedno osjecamo krizu. To nisu veliki popusti, krecu se od 10 do 25 posto, ali zašto gradanima ne dati malo gušta, rekla je trgovkinja Mihaela Ivetic.

Ipak, ima i ducana koji se drže uobicajenog te ce cijene sniziti u sijecnju.- Vec pocetkom srpnja imali smo sniženje na ljetnu kolekciju do 50 posto. Sada kada je stigla nova roba cijene necemo snižavati sve do Nove godine, rekao je trgovac Toni Butuci.


Podijeli: Facebook Twiter