Rovinjski proračun dogodine gotovo 139 milijuna kuna

Autokamp Amarin (Arhiva)
Autokamp Amarin (Arhiva)

S tri glasa protiv (Klub vijećnika SDP-HSLS) na sjednici Gradskog vijeća Rovinja prihvaćen je proračun za 2016. godinu s projekcijama za 2017. i 2018., kao i program rada gradonačelnika i gradske uprave za narednu godinu. U odnosu na nacrt, a na osnovu amandmana Kluba SDP-HSLS, proračun je uvećan za 150 tisuća kuna inicijalnih sredstava za uređenje naselja Centener, čime ukupni iznos proračuna iznosi nešto više od 138,6 milijuna kuna.

U projekcijama za 2017. i 2018. godinu značajno povećanje sredstava planirano je za rekonstrukciju i obnovu zgrade kazališta "Gandusio", dječjeg vrtića u Rovinjskom Selu te za uređenje tri nove gradske plaže. Riječ je o kapitalnim, ujedno i (pre)skupim investicijama čija gradnja premašuje iznos od 48 milijuna kuna pa će Grad, uz vlastita sredstva, ove projekte kandidirati i na natječaje fondova EU-a i državnog proračuna.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluke o pristupanju grada Rovinja grupaciji za teritorijalnu suradnju "Sjeverni Jadran" i udruzi Lokalne akcijske grupe za ribarstvo. Dano je zeleno svjetlo i trgovačkom društvu Valalta za uređenje i izgradnju nerazvrstane ceste na području Salina, koja u dužini od 241 metra treba spojiti raskrižje županijske ceste s novim ulazom do kampa "Valalta". Naime, kako se čulo u obrazloženju, pismom namjere Valalta je iskazala interes da gradi i financira izgradnju komunalne infrastrukture. Procijenjena vrijednost radova, koji bi trebali biti okončani do početka svibnja, odnosno turističke sezone, iznose 800 tisuća kuna.

Vijećnici su donijeli djelomičnu odluku o davanju koncesije na turističkom zemljištu na području TN "Amarin" trgovačkom društvu Maistra. Kako se čulo u obrazloženju, riječ je o osam katastarskih čestica u vlasništvu Grada, ukupne površine od oko pet tisuća četvornih metara, koje će se Maistri dati na rok korištenja od 33 godine. Valja istaknuti da je koncesija počela teći početkom 2011. godine, s datumom podnošenja Maistrinog zahtjeva, te da će u ime naknade za to razdoblje Gradu biti isplaćeno gotovo 67 tisuća kuna. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter