Rovinjski plivači osvojili 20 medalja u Pragu

Sa 130 rekreativaca Rovinjci najbrojniji iz Hrvatske (A. P.)
Sa 130 rekreativaca Rovinjci najbrojniji iz Hrvatske (A. P.)

Rovinjski sportaši rekreativci uspješno su se predstavili na 19. Eurofestivalu sportske rekreacije, održanom u Pragu. Hrvatsku su zastupali sportaši rekreativci iz Zagreba, Splita i Pule, ali najbrojniji su sa 130 sudionika bili oni iz Rovinja. Po običaju su najuspješniji bili rovinjski plivači, koji su osvojili čak 20 medalja.

Tako je 70-godišnji Antonio Sponza osvojio čak šest zlatnih i dvije brončane medalje. Uz bok mu je bio jedan od najstarijih sudionika igara 72-godišnji Longino Sošić, koji se šest puta popeo na postolje da bi primio zlatne medalje.

I na ovim igrama titulu europskog šampiona u odbojci za starije veterane osvojili su Otpisani iz jedne od najboljih generacija rovinjskih odbojkaša.

Tradicionalno uspješne su bile i odbojkašice iz kluba Marea. Nakon drugog mjesta u Danskoj, ovaj su put osvojile treće mjesto.

Među rukometašima najveći uspjeh i treće mjesto osvojili su mlađi veterani Rovinja. Nakon drugog mjesta na prošlim igrama u Hamburgu, stariji veterani nogometnog kluba "Aldo Rismondo" u jakoj su konkurenciji osvojili drugo mjesto.

Ljetni Eurofestival sportske rekreacije se u organizaciji Europske federacije rekreativnog sporta (EFCS) održava neparnim godinama, dok se zimske igre održavaju parnim. Na ovogodišnjim igrama, koje se nazivaju i veteranska Olimpijada, nastupilo je 7.500 sportaša iz gotovo svih europskih zemalja. (A. POKRAJAC)

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter