Rovinjski odvjetnik je vozač koji je napao policajca

BMW X5 srebrne boje kojeg smo snimili ispred Etingerove kuće u Rovinju
BMW X5 srebrne boje kojeg smo snimili ispred Etingerove kuće u Rovinju

Šezdesettrogodišnji Rovinjac koji je u subotu navečer srebrnim BMW-om X5 Istarskim ipsilonom od čvora Kanfanar do čvora Medaki vozio punih deset kilometara u suprotnom smjeru da bi na koncu napao policajca i zaradio kaznenu prijavu, poznati je rovinjski odvjetnik Anton Etinger, predsjednik Odvjetničkog zbora Istre te član Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore. Potvrdu informacije da je upravo Etinger glavni akter ove priče dobili smo iz više neovisnih pouzdanih izvora.

Podsjetimo, istarska je policija u ponedjeljak izvijestila da se 63-godišnji Rovinjac u subotu oko 19.45 sati vozio Ipsilonom u suprotnom smjeru, a kad su ga konačno zaustavili odbio je alkotestiranje iako je, kako su ustanovili, bilo vidljivo da je alkoholiziran.

S obzirom da je vozač pokazivao izrazitu upornost za daljnjim upravljanjem vozilom policija ga je uhitila. No nakon uhićenja 63-godišnji je Rovinjac odbio ući u službeno vozilo, a nakon toga je u pokušaju bijega fizički napao policijskog službenika, udarivši ga glavom u nos pri čemu ga je lakše ozlijedio, objavila je policija u ponedjeljak na svojoj redovnoj konferenciji za novinare.

Policajci su ga na koncu savladali i odveli u porečku policijsku postaju gdje je proveo noć. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu zbog napada na službenu osobu, a za više prometnih prekršaja i optužni prijedlog.

Iako smo potvrdu da je upravo riječ o njemu i njegovom BMW-u X5, dobili iz više pouzdanih izvora, odvjetnik Etinger nam je u nekoliko navrata telefonom opovrgnuo da je on taj koji se u subotu navečer vozio pogrešnim smjerom na Ipsilonu na koncu napavši policajca. Iako nam je potvrdio da broj tablica odgovara njegovom vozilu izjavio nam je da njegov BMW u to vrijeme nije bio u pokretu.

- Sigurno ste pogriješili jer se ne radi o meni. Moje vozilo nije bilo u pokretu tih dana, dalje i više od toga vam nemam što reći, sve je što nam je Etinger kazao.

A da je upravo Etingerov BMW bio te subote na Ispilonu uz ostalo svjedoči i vrlo pouzdana informacija da je na automobilu te večeri između ostalog oštećen desni retrovizor. Srebrni BMW X5 s točno odgovarajućim registarskim tablicama i razbijenim desnim retrovizorom zatekli smo parkiran ispred Etingerove kuće u ulici Eugena Kumičića u Rovinju. (Pišu Mateo SARDELIN i Srećko PERŠIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter