Rovinjski obrtnik ponudio 6 mil. kn za "pogled na more"

Atraktivna lokacija zgrade na rivi (M. MIJOŠEK)
Atraktivna lokacija zgrade na rivi (M. MIJOŠEK)

Na novoj dražbi, koja je održana jučer, prodane su sve četiri etaže zgrade bivše Arene Modne kuće d.o.o. u stečaju. Kako doznajmo od stečajne upraviteljice Marije Ružić, riječ je o etažama (dijelovima zgrade na koje je ona podijeljena) koje gledaju na more, odnosno ACI marinu, a izlicitirao ih je jedan obrtnik iz Rovinja za cijenu od ukupno 6,18 milijuna kuna, koliko se za njih i tražilo.

Izlicitirano nije i kupljeno

No, upraviteljica nas je upozorila da izlicitirano ne znači i kupljeno te podsjetila na nedavni slučaj kada je jedan poduzetnik isto tako izlicitirao prostore, a onda odustao od uplate. No, ukoliko se prodaja zaključi (rok za uplatu preostalog iznosa do ukupne cijene koju su ponudili na dražbi iznosi 40 dana) cijela bi upravna zgrada Arena trikotaže bila prodana. Njih je, doznajemo neslužbeno, izlicitirala ista osoba koja je za 701 tisuću kuna na prethodnoj dražbi kupila 386 četvornih metara poslovnih prostora, a koji obuhvaćaju dva skladišta, ured, hodnik i kemijske čistionice.

Inače, upravo su ovih dana počeli radovi u zgradi bivše Arena Modne kuće, i to u dijelu upravne zgrade kojeg je na posljednjoj dražbi kupila pulska turistička tvrtka Uniline. Ovaj atraktivan prostor, smješten između pulske Rive i Kandlerove ulice, postignuo je na pretposljednjoj licitaciji cijenu od 260 eura po četvornom metru. Ured Uprave Arene bio je naime ponuđen za 800 tisuća kuna, a prodan za 801 tisuću. Za taj iznos kupcu su pripala 402 četvorna metra raspoređenih u više od 20 prostorija. Od toga 16 ureda, četiri nužnika, ured za fotokopiranje i čajna kuhinja.

Dio Unilinea seli se na rivu

Kako doznajemo iz Unilinea, ova je kompanija krajem veljače kupila dio uredskog prostora zgrade nekadašnje Arena trikotaže, a zbog planiranog širenja poslovanja, u poslovnom su planu predviđene daljnje akvizicije. 

"Zbog rasta kompanije i bolje organizacije posla, dio djelatnika ćemo smjestiti na ovu novu lokaciju, a koja je ipak dovoljno blizu naše glavne poslovne zgrade. Trenutno su u tijeku radovi kojima ćemo postojeći prostor prilagoditi uredskim standardima kompanije, a preseljenje je planirano početkom travnja", vele iz Unilinea.

Podsjetimo, zgrada na rivi prodavala se, kako su odlučili vjerovnici, ne u cijelosti već u deset dijelova, od kojih je najskuplja bila takozvana 12. etaža, veličine 893 četvorna metra, koja se na početku nudila za oko 3,4 milijuna kuna (492 eura po četvornom metru). Riječ je o radionici, strojarnici i dva skladišta. Druga najskuplja bila je takozvana 11. etaža, veličine 654 četvorna metra, koja se nudila za 3,1 milijun kuna. Najjeftinija je pak bila takozvana 4. etaža, veličine 31,3 četvorna metra, koja se nudila za 177 tisuća kuna. Ukupno je bilo ponuđeno 3.758 četvorna metra za 18,6 milijuna kuna, odnosno nešto manje od pet tisuća kuna po četvornom metru. No, iako je zainteresiranih bilo, kupaca na prvim dražbama nije bilo, pa nakon što su nekretnine ponuđene po istoj cijeni, na idućim im je dražbama cijena ipak počela padati.

Prodaja zgrade po fazama

U prethodnim dražbama prodani su najprije prostori u prizemlju - za 900 tisuća kuna prodana su 143 četvorna metra gdje je nekad bila bankarska poslovnica, prvo Brod, a kasnije Kent banke. Za 450 tisuća kuna prodano je 99 kvadrata prostora u prizemlju nasuprot zgrade Urbisa, koji obuhvaća dio nekadašnje  trgovine antikviteta i prostor koji se nadovezuje na tu trgovinu.

Prodan je i prostor u prizemlju koju još uvijek koristi Tekop Nova, a gdje će se ova radno zaštitna radionica preseliti iz Grada Pule još uvijek nismo dobili odgovor. Međutim, neslužbeno saznajemo da bi se ovdje trebao otvoriti pub, odnosno neki oblik noćnog kluba. Taj je prostor od 421 četvornog metra u travnju prošle godine bio ponuđen za 2,4 milijuna kuna, a kasnije je prodan za polovicu tog iznosa. Na petoj dražbi prodan je i prostor u kojem je bila smještena trgovina antikviteta, a u šestoj je potencijalni kupac uplatio jamčevinu za kupnju četiri etaže zgrade na rivi, ali odustao od kupnje.

Prihod od prodaje nekretnina do sada je većinom uplaćivan razlučnim vjerovnicima, odnosno OTP i Veneto banci, a radnici svoja potraživanje nisu namirili. Tako će, nažalost, biti i nakon ove, finalne, dražbe. (Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter