Rovinjski koncertni maraton

Est time
Est time

Preksinoć je u velikom šatoru na Valdibori, nastupom grupe "Pavel" otvoren 8. Rovinj Music Festival, jedan od rijetkih u regiji koji osigurava mladim i neafirmiranim bendovima tzv. prvi aplauz. Naime, riječ je o festivalu, koji uz onaj koncertni program renomiranih bendova donosi i natjecateljski dio u kojem nastupaju mladi i neafirmirani demo bendovi.

Demo bendovi i gosti

Upravo, za ovaj osmi po redu RMF prijavljena su čak 52 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, između kojih su članovi organizacijskog odbora RMF-a (Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković), koji su ujedno i članovi žirija, odabrali četiri polufinalista koji se bore za nagradu od pet tisuća kuna i studijsko snimanje pjesme u Glazbenom laboratoriju Rovinj. Među četiri najbolja demo sastava izabrana je grupa East time iz Sarajeva, EOT iz Karlovca, Slow Motion Suicide iz Zagreba te Fancy filter iz Pule.

Prve večeri RMF-a, od gostiju i poznatih izvođača publika je za uvod imala priliku čuti grupu Pavel a za veliki krešendo Vatru, dok je druge večeri zabava bila zagarantirana uz Songkillersi feat. Nikola Marjanović i splitski TBF. Obje večeri između nastupa etabliranih glazbenika, svoje glazbeno umijeće predstavljali su mladi demo bendovi, između kojih će se odabrati onaj najbolji.

Nola u kazalištu

Valja istaknuti i da će danas, biti održan završni koncert polaznika i voditelja Glazbenog laboratorija s više od 200 rovinjskih glazbenika, dok je četvrtak rezerviran za tradicionalni  koncert u kazalištu i nastup odlične pulske grupe Nola. Ulaz je besplatan, odnosno  besplatna je karata poklon publici od organizatora RMF-a. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter