Rovinjski delegati za izbornu konvenciju SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sinocnoj izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Rovinj izabrano je petero delegata za izbornu konvenciju SDP-a koja ce se 2. lipnja održati u Zagrebu. Kako je istaknula predsjednica gradske organizacije SDP-a Ines Krajcak, gradski je odbor izabrao Tijanu Tufek, Eufemiju Papic, Josipu Mikic, Petra Radetica i Edu Kalcic.

Rovinjskoj konvenciji, koja je u Domu kulture okupila clanove i simpatizere SDP-a, prisustvovao je i ministar unutarnjih poslova RH-a Ranko Ostojic, koji se u kracim crtama osvrnuo na 120-dnevni rad Vlade. Po njegovim rijecima jedna od najvažnijih stvari koja je do sada uradena je zaustavljanje pljacke, a upravo ta cinjenica, po njegovom mišljenju, cini i najvecu razliku izmedu sadašnje i prošle Vlade.

Osvrnuo se i na Vladino odustajanje od izmjena Zakona o policiji te obrazložio razloge te odluke.

- Maknuti Karamarkove ljude nikada i nije bio naš cilj, vec na odgovorna mjesta dovesti ljude koji su to svojim radom, znanjem i poštenjem zaslužili. Rješenje vidim u promoviranju nepravedno zapostavljenih ljudi i svih onih koji cinove nisu dobili, a zaslužili su ih, rekao je Ranko Ostojic.

No, od "visoke" politike domace su SDP-ovce više zanimale lokalne teme - od tocnog telefonskog broja policijske stanice pa do pitanja kad ce u Rovinju ponovno profunkcionirati policajci u zajednici. Ostojic je odgovorio da je o tome vec razgovarao s gradonacelnikom Rovinja, te da su na tragu rješenja. (N. O. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter