Rovinjski božićni sajam knjiga u MMC-u

S rovinjskog sajma knjiga (M. MEDIĆ)
S rovinjskog sajma knjiga (M. MEDIĆ)

Multimedijalni centar u Rovinju jučer je postao nezaobilazna točka za sve ljubitelje knjiga. Naime, ondje je otvoren već tradicionalni božićni sajam knjiga, koji organizira Pučko otvoreno učilište. Trajat će sve do 24. prosinca, a može se razgledati svakodnevno od 9 do 19 sati.

Pozivu organizatora odazvalo se 26 velikih i malih nakladnika pa su tako svoja izdanja izložili Algoritam, Edit, Fraktura, Naklada Ljevak, Profil-Mozaik, Nova stvarnost, Školska knjiga, VBZ, Zavičajna naklada "Žakan Juri", domaći Centar za povijesna istraživanja, Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika, Kršćanska sadašnjost, Histria Croatica C. A. S. H., Jesenski i Turk, Meandar, naklade Oceanomore i Pelago, Petikat, Planetopija, Sandorf, Strip-agent, Šareni dućan, DAF, Durieux, Fibra i Foma.

Na sajmu, koji krasi originalan bor sačinjen od kartonskih kutija okićenih tek crvenom vrpcom i jabukama, svatko će, i to u ugodnoj i toploj atmosferi, pronaći nešto za sebe. Ponuđeno je nekoliko tisuća naslova uz popust od 20 do 80 posto pa se neka izdanja mogu kupiti već za deset kuna.

Na svoje će doći i mlađi i stariji, jer nudi se mnoštvo slikovnica, ali i stripova, aktualni bestseleri i zanimljiva stručna literatura, a mogu se kupiti i rječnici te enciklopedije.

U sklopu sajma održava se i radionica, a Pučko otvoreno učilište će na ovom mjestu održati još jednu u nizu tradicionalnih književnih večeri pod nazivom "Pisac u prolazu". Splitski književnici Predrag Lucić, Boris Dežulović i Olja Savičević Ivančević gostovat će tako u MMC-u 21. prosinca s početkom u 19.30 sati. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter