Rovinjske ulice i trgovi podij za salsu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki plesni party na Trgu maršala Tita u Rovinju bila je okosnica 8. Croatian Salsa Festivala - Hrvatskog ljetnog salsa festivala, koji je i ove godine okupio više od tri tisuce ljubitelja latino ritmova iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

Trg se tako sinoc pretvorio u veliki plesni podij, a za dobar štimung i zabavu pobrinuo se jedan od najpoznatijih kubanskih bendova Elio Reve & su Charangon. Zabava se potom nastavila u prostorima bivše Tvornice duhana, a ovih se dana plesalo na raznim radionicama, dok je Paradiso beach bar bio meta za vruce popodnevne sate kada se tik uz more moglo zaplesati i osvježiti.



Salsa festival medunarodnog je karaktera i kruna je razvoja salsa scene u Hrvatskoj. Tijekom dana sudionici pohadaju plesne radionice uz vrhunske internacionalne instruktore salse, rumbe, sona, cha-cha-cha i drugih plesova porijeklom s Kube i Kariba, a vecernji sati rezervirani su za koncerte i plesne zabave uz show nastupe.

Danas se festival može pohvaliti cinjenicom da je drugi najinternacionalniji festival ovakvog tipa u Europi, a samo mala potvrda tome su i dvadesetak ljubitelja salse iz Singapura koje smo zatekli preksinoc kako plešu na trgu. Imali su samo rijeci hvale za festival i grad.



Salsa festival je namijenjen onima koji žele isprobati svoje prve plesne korake, kao i iskusnim plesacima koji se žele okušati u zahtjevnijim figurama. Organizaciju festivala zajednicki provode tvrtka Salsa Adria produkcija te plesni klub Los Mamberos.

Festival ce se okoncati u nedjelju velikim tradicionalnim pool partyjem na otoku Sveti Andrija i završnom plesnom zabavom u bivšim prostorima Tvornice duhana, a oni kojima i nakon šest dana plesa još nece biti dosta, moci ce se ukrcati na brod koji ce ploviti uzduž obale Istre, naravno, uz glazbu i ples. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter