Rovinjske odbojkašice u pet setova do finala Kupa

Sanja Cvitić uspjela je prevariti vukovarski blok
Sanja Cvitić uspjela je prevariti vukovarski blok

U dobroj i dopadljivoj igri, uz podršku svojih navijača, rovinjske odbojkašice uknjižile su 15. uzastopnu pobjedu ove sezone i plasirale se u finale Kupa Hrvatske, prvi put u povijesti kluba.

Susret dviju podjednakih ekipa iz prvenstva bolje su otvorile Rovinjke, koje su povele 10:4 na serviranje Marine Ćorić. Imale su domaće odbojkašice izuzetno dobar prijem i diktirale igru. Za važne poene pobrinule su se Vitasović, Slavulj i Grujić u čvrstoj igri u bloku. Nošene velikom podrškom iz gledališta, igračice Rovinja povele su 13:4, ali tada su dopustile suparnicama da na servis Ćirić uknjiže sedam poena u nizu, što ih je malo uzdrmalo.

U samom finišu seta, međutim, nakon 15:15, Rovinjke su ponovno pronašle svoju igru i povele u ukupnom rezultatu.

S više žara, uz precizne servise tehničarke Vitasović, rovinjske odbojkašice dobro otvaraju drugi set, povele su 3:0 i 9:6, ali ponovile su im se "crne minute" iz prvog seta, pa su ih Vukovarke sustigle (11:11). Nastupio je period izjednačene igre do 15:15, kad su se igračice Vukovara odvojile na "plus 3" te osvajaju set za poravnanje ukupnog omjera.

Već na početku trećeg seta nova uzbuđenja (5:5), Rovinjke odlaze na 8:5 poenima Cvitić i Slavulj, a ponovo su se zagrijali i navijači, koji su ponijeli svoje ljubimice do vodstva od "plus 4". Nakon 16:10 rovinjske odbojkašice preko Ćorić i uz as-poen Slavulj iznova dolaze u ukupno vodstvo.

Igračice trenera Šimunčića u četvrtom su setu krenule odlučnije, povele 5:3 i 8:4, dok se u redove domaćina uvukla kriza, s dosta pogrešaka na prijemu i u bloku. Kod igračica trenera Benussija popustila je koncentracija, što su Vukovarke iskoristile na najbolji način, povele 17:8 i odvele susret u peti set.

Rulet petog seta bi je izjednačen do 10:10, kad zahvaljujući servisima Marije Slavulj igračice Rovinja dolaze do tri poena prednosti i na koncu do velikog slavlja.

Slavulj: U finalu ćemo dati sve od sebe

- Još jednom, teškom mukom, uspjele smo drugi put ove sezone pobijediti izravne konkurentice u prvenstvu. Susret smo otvorile kako smo se dogovorile i zasluženo povele, ali dobro uigrane Vukovarke dale su sve od sebe, uz čvrsti otpor uspjele su susret držati u neizvjesnosti do samoga kraja.

Pred nama je sad još jedan veliki, povijesni ispit. Želimo u finalu, pred ovom sjajnom publikom, prikazati dobru igru, dati sve od sebe, pa se nadamo da će nas i rezultat nagraditi, rekla je Marija Slavulj, jedna od najboljih u domaćim redovima.

Polufinale Kupa Hrvatske za odbojkašice: Rovinj - Vukovar 3:2 (25:17, 19:25, 25:18, 12:25, 15:12). Dvorana Gimnasium. Gledatelja 400. Suci: Brlas (Rijeka) i Kramar-Šandl (Zagreb).

ROVINJ: Cvitić 12, Božić 6, Šimunović, Jurić, Terlević, Slavulj 17, Vitasović 7, Žarković 1, Ćorić 18, Grujić 3, Ivanović (L), Janko (L).

VUKOVAR: Ćirić 12, Čolak 11, Nikšić 3, Majer 2, Mrđanov, Novalić 22, Lukinac 16, Savić (L), Đuričković, Marčinko 2, Smiljanić. (I. RADETIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter