Rovinjske fasade uskoro opet pod skelama

Rovinjske fasade dobit će novo ruho (N. LAZAREVIĆ)
Rovinjske fasade dobit će novo ruho (N. LAZAREVIĆ)

Nakon ljetne pauze rovinjsko poduzeće za upravljanje i održavanje objekata Rubini pokreće sanaciju i uređenje gradskih krovova i fasada. Direktora Maurizio Božić veli da je dokumentacija za sanaciju pojedinih objekata već pripremljena te se samo iščekuju odobrenja za tražene kredite.

- Po zatvaranju kreditnih zahtjeva startat će građevinski radovi, i to, predviđam, početkom slijedećeg mjeseca, kaže Božić.

U prosincu bi trebala početi sanacija zgrade na adresi Ulica braće Pesel 15, na kojoj će se postaviti termoizolacija i obojiti fasada. Vrijednost tih radova je oko 50 tisuća kuna. Nove fasade trebale bi dobiti i dvije susjedne zgrade u Aleji 30. svibnja, brojevi 3 i 9, gdje će se za 140, odnosno 160 tisuća kuna vanjski dijelovi dobiti novo ruho. Uz tri fasade radit će se i dva krovišta. U Bregovitoj ulici u starogradskoj jezgri kompletno će se rekonstruirati krov, u vrijednosti od 104 tisuće kuna, te sanirati krovište restorana Sidro po cijeni od 34 tisuće kuna.

Jesensko i proljetno šminkanje grada pod patronatom Rubinija i nije neka novost za građane Rovinja. U prilog tomu govori i podatak da je od 2002. do 2011. godine uređeno 208 objekata, a vrijednost radova je nemalih 13,1 milijun kuna. No, ono što se zadnjih godina promijenilo u odnosu na ranije je učešće Grada u sanacijama. Naime, do prije četiri godine Grad je u uređenju pročelja i sanaciji krovova sudjelovao s 46 posto, dok je od 2008. do 2011. godine taj postotak pao na svega 18. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter