Rovinjske "Đurđice" obradovale Mariniće

Djeca su dobro, a Kristinu očekuje još jedna operacija oka (A. DAGOSTIN)
Djeca su dobro, a Kristinu očekuje još jedna operacija oka (A. DAGOSTIN)

Grupa žena i prijateljica iz Rovinja, koje žele ostati anonimne, na adresu Ivana Marinića iz Žminja uplatile su 4.100 kuna. "U vrijeme blagdana, kada se svi vesele i jedni drugima žele sve najbolje, odlučile smo svoju sreću podijeliti i skromnim prilogom iz srca pomoći hrabroj obitelji Marinić, odnosno samohranom ocu Ivanu koji je ostao sam sa šestero mališana. Uz to, osnovni razlog koji nas je potaknuo na akciju je i podatak da je petipolgodišnjoj Kristini novac bio potreban za operaciju oka", pojašnjavaju žene okupljene pod imenom Đurđice.

U razgovoru s ocem Ivanom saznajemo da je mala Kristina dobro. Otac i šestero mališana koji su, nakon preuranjene smrti majke i supruge prošle godine i pred sam Božić u velikoj humanitarnoj akciji ujedinili Istrane - spremne pomoći obitelji da koliko-toliko prevladaju težak gubitak.

- Nakon što se ljetos Kristina udarila i pritom čavlom teško ozlijedila oko, danas su iza nje dvije operacija oka. Ide u vrtić i dobro se osjeća, a upravo ovih dana trebala bi joj stići i biti ugrađena leća uz pomoć koje će ponovno vidjeti, kaže Ivan Marinić. Dodaje da se snalaze i žive kao i mnoge druge familije. Razlika je u tome što kod ovako višečlane obitelji mora postojati dobra organizacija kako bi sve funkcioniralo u najboljem redu. Najmlađi član obitelji je kod punca i punice u Slavoniji, dok ostala petorka ide u školu ili vrtić. Dok su mališani zauzeti, otac Ivan bavi se kozarstvom.

- Uz pomoć dobrih ljudi dobio sam deset koza, potom ih i sam kupovao pa danas imam stado od četrdesetak koza. Uspio sam, također, na manjem imanju u Savičenti izgraditi štalicu, priča nam Ivan Marinić, dodajući da bi uskoro, nakon jarenja, trebalo ići nabolje. U čast rovinjskim donatoricama u Savičenti će, veli, posaditi mirisne đurđice. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter