Rovinjske đake prevozili neispravnim autobusima!

Neispravni autobusi odmah su zamijenjeni drugima (arhiva GI)
Neispravni autobusi odmah su zamijenjeni drugima (arhiva GI)

U sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove" rovinjska je policija, u suradnji s inspektorima za cestovni promet Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u ponedjeljak u jutarnjim satima provela akciju nadzora autobusa za prijevoz učenika.

U sklopu akcije pred OŠ Jurja Dobrile u Ulici Stanka Pauletića pregledana su dva autobusa riječkog prijevoznika Autotrans.

Po riječima glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović, oba su autobusa upućena na izvanredni tehnički pregled, gdje su utvrđene nepravilnosti te su im skinute registracijske oznake i isključeni su iz prometa.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv pravne i odgovorne osobe podnose se optužni prijedlozi, a vozačima su na mjestu prekršaja izdana upozorenja.

Ovu su nam vijest potvrdili iz Grada Rovinja, koji je kao osnivač ovdašnjih osnovnih škola nakon javnog natječaja sklopio ugovor o prijevozu učenika za tekuću školsku godinu s Autotransom.

Po ugovoru riječki se prijevoznik obavezao poštivati strogi pravilnik, po kojem uz ostalo svaki autobus koji prevozi djecu mora imati naslone za glavu i ruke, sigurnosne pojaseve, servo volan, ABS kočnice, sigurnosnu sklopku u slučaju požara, propisani broj vatrogasnih aparata i najmanje dvije kutije prve pomoći. (piše A. POKRAJAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter