Rovinjska Valdibora u dokumentarcu Discoveryja

Wind Surf u rovinjskoj Valdibori (N. O. R.)
Wind Surf u rovinjskoj Valdibori (N. O. R.)

Na jedrenjaku Wind Surf, koji jedri pod zastavom Bahama, jutros oko 7.30 sati u rovinjsku gradsku luku Valdibora uplovila je i televizijska ekipa popularnog Discovery Channela. Kako saznajemo, kanadski će snimatelji, u sklopu sedme sezone dokumentarne serije "Mighty Ships", iz rovinjskog okruženja i gradske luke Valdibora, kroz usta članove posade ispričati priču o životu na jedrenjaku Wind Surf. Serija, naime, vodi gledatelje na najveće, najnovije i nasofisticiranije brodove svijeta, pričajući im životne priče zaposlenika s broda - od "brodskog malog", preko konobara i kuhara do kapetana.

U cilju što vjerodostojnijeg prikaza života na brodu, kamera će bilježiti i sve ono oko i u blizini broda - iskrcaj i ukrcaj putnika, ali i njihove interese i izlete u lukama, što je, opet, i velika reklama Rovinja i njegove gradske luke Valdibora. Jedrenjak Wind Surf, koji krasi čak pet jarbola visokih 50 metara, u Valibori će ove sezone pristati još šest puta. Za ovog jednodnevnog usidrenja na brodu se nalazilo 253 putnika.

Ovaj, trenutno najveći jedrenjak na svijetu dug je 162 metra i posjeduje 123 luksuzne kabine. Na sedam paluba može se smjestiti 310 putnika, o kojima brine čak 191 član posade. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter