Rovinjska ulica: Gradilište otvoreno, radnika nema

Na gradilištu je tek jedan manji bager, radnika - nema
Na gradilištu je tek jedan manji bager, radnika - nema

Gotovo tri desetljeća čekala je da je se netko sjeti, a kad je rekonstrukcija konačno počela, postala je kamenom smutnje u predizbornoj utrci.

Rovinjska ulica u Puli, koja je već 28 godina, odnosno od 1986., izvan funkcije, početkom svibnja dočekala je projekt kompleksne sanacije/rekonstrukcije, no nakon nekoliko dana počele su optužbe da se na gradilištu zapravo - ništa ne radi. Podsjetimo, u Rovinjskoj je desetljećima unatrag došlo do urušavanja dijela kolničke konstrukcije, potpornih zidova uz cestu i dijela garaža, a pojavile su se i pukotine na stambenoj građevini uz samo raskrižje.

- To su obične predizborne floskule i uopće ih ne bi trebalo komentirati. Na taj se projekt sasvim sigurno ne može tako gledati. Mi smo za Rovinjsku ulicu odradili izuzetno kvalitetnu pripremu projekta jer nitko se u proteklih 30 godina nije usudio približiti ovom području, a kamoli realizirati sanaciju, odnosno rekonstrukciju. Izvedene su brojne kvalitetne analize i ispitivanja. Nakon što smo izvođača uveli u posao normalno je da on ima određenu definiranu dinamiku, ali i jasno propisane rokove, kaže Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

- Moguće je da je zbog pojačane potrebe na drugim lokacijama u gradu izvođač radnike preusmjerio na gradilišta gdje je to potrebno. Jedno od takvih sasvim sigurno je središnji dio rive. No, siguran sam da će kad se to okonča radovi u Rovinjskoj biti nastavljeni planiranom dinamikom, zaključuje pročelnik.

Iz pulske tvrtke Cesta, koja je izvođač radova, kažu nam da je riječ o izuzetno kompleksnom području; trebaju jako oprezno raditi zbog podzemnih kaverni i mogućnosti urušavanja tijekom radova. (piše G. ROJNIĆ, snimio A. KANCELAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter