Rovinjska Orca ugostila Gourmet tour


Sinoćna postaja Istra gourmet toura u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije bio je Restoran "Orca" u Rovinju. Smješten u Gripolama, na prilazu gradu, s lijepo uređenim parkirnim prostorom na gourmet tour privukao je veliki broj posjetitelja.

Njima su domaćini Davorka, Igor i Milan Hrvatin pripremili dva jelovnika. Na ribljem su se našli hladni riblji pjat, gusta riblja juha sa šparogama, filet brancina s umakom i povrćem. Mesni slijed započeo je carpaciom od boškarina, zatim su slijedili pljukanci na istarski s pršutom, kobasicama, gljivama i šparogama, te svinjski medaljoni u umaku od miješanih gljiva s rižom i povrćem.

Za desert je poslužena domaća istarska povetica, a za večerom se služilo kvalitetno crno i bijelo vino. Sve je, naravno, započelo aperitivom, a posebno je zanimljiva bila glogovača koju priprema Milan.

Jedinstvena cijena po jelovniku je, kao i na svakpj postaji "Istra gourmet toura", iznosila 120 kuna.

Treba dodati kako su obroci bili bogati, ali i izuzetno ukusni, a to je ponajprije zasluga Roberta Kmeta, glavnog kuhara "Orce". Sve to znaju cijeniti brojni gosti ovog već legendarnog restorana na rubu Rovinja. Restoran ima certifikat i za jela od mesa istarskog goveda. 

Završna manifestacija 8. Gastro okusi Istre koju organizira Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije održat će se 11. travnja u Labinu. (Zapisao i snimio Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter