Rovinjska noć uz dvije večeri dobre zabave i glazbe

Gamberoni u roza salsi (A. D.)
Gamberoni u roza salsi (A. D.)

Tradicionalna manifestacija Turističke zajednice grada "Rovinjska noć" nagovještaj je kraja ljeta. Osmišljena prije više od pola stoljeća, Rovinjska je noć zamišljena kao velika zahvala turistima na dolasku, a domaćima na još jednoj dobro odrađenoj ljetnoj sezoni. A kada je riječ o zahvali ne bi smjelo da fali, pa se tako organizator pobrinuo za dvije večeri dobre zabave, glazbe, ića i pića te, naravno, ponoćnog vatrometa - zaštitnog znaka Rovinjske noći. Kako doznajemo od Odete Sapač, direktorice TZ-a Rovinja, fešta počinje u petak predvečer, a okončat će u ranim jutarnjim satima nedjelje.

Ništa bez ponoćnog vatrometa

- Rovinjska noć počinje u petak oko 21 sat nastupima četiriju odličnih bendova koji će publiku zabavljati na Trgu maršala Tita - a to su domaći Le Monde i Simon Marlow & Music Lab, odnosno Master band i Griff&Zucchero Celabration band koji nastupaju na Trgu Rivijera. Večer kasnije također je bogata sadržajima a počinje promenadom gradom i nastupom Limene glazbe Rovinja i Rovinjskih mažoretkinja od 20 sati. Sat kasnije Trg maršala Tita ugostit će Party band i Petra Grašu, a "susjedna" Rivijera grupu The A! i Energy, najavila je direktorica TZ-a Sapač, dodajući i da će zaštitni znak Rovinjske noći - a riječ je vatrometu, nebo nad starogradskom jezgrom obasjati točno u ponoć, druge manifestacijske večeri. Neće izostati ni tradicionalne ponude ića i pića. Dirigentsku palicu nad punim i bogatim štandovima držat će članovi AgroRovinja i djelatnici hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra, odnosno poznati vinari Vivoda, Smoljan i Matošević.

Ovogodišnju Rovinjsku noć prati i posebna regulacija prometa i privremeno zatvaranje ulica. Razlog, dakako, leži u ionako prenapučenom gradu, ali i činjenici što se za ove manifestacije, i to od njenih samih početaka, u Rovinj slijevaju rijeke ljudi.

Posebna prometna regulacija

- Tijekom prve večeri ulazi u Grad zatvaraju se oko 18.30 sati, dok vozila koja su u starogradskoj jezgri moraju je napustiti najkasnije do 19.30 sati kada se fizičkim barijerama i uz pomoć zaštitara zaustavlja bilo kakvo prometovanje na Trgu i rivi i to iz svih pravaca i ulica koje k njima vode, kaže Sapač, dodajući da će večer kasnije situacija glede sigurnosti i komocije posjetitelja biti još rigoroznija pa se od 18 do tri sata u noći zabranjuje prometovanje mnogim ulicama, a istovremeno osiguravaju i dodatne parking površine na lokacijama Sveti Vid, Lamanova te kod sportskog centra Monvi.

Konkretno, od 18 do 3 sata ove će subote, odnosno nedjelje u potpunosti za prometovanje biti zatvorene Ulica Mate Balote, Obala Vladimira Nazora i Ulica Funtana. Također, posebna se regulacija prometa odnosi na Ulicu Matteo Benussi Cio (izuzev dijela kod autobusnog kolodvora), Ulicu Carducci (osim vozila javnog prijevoza), Omladinsku u dijelu od raskrižja sa Zagrebačkom u pravcu marine, Vijenac braće Lorenzetto u dijelu od raskrižja s Ulicom Matteo Benussi Cio do križanja s Istarskom, te Obalu Giordana Paliage od okretišta "Mirna" prema pješačkoj zoni (u trenutku popune parkirališta), te povremeno na Istarsku ulicu nakon okretišta "Štanga" i to poradi rasterećenja ulaza prema centru. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter