Rovinjska Mirna zaposlila 70 radnika

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Sedamdeset novih djelatnika zaposleno je u proteklom razdoblju u rovinjskoj Mirni d.d., čime su stvoreni uvjeti za pojačanu proizvodnju, priopćeno je danas iz te tvrtke. Novi zaposlenici su danas započeli s radom i u drugoj smjeni, a trajanje rada u dvije smjene ovisit će isključivo o daljnjem pritjecanju osnovne sirovine - srdele.

"Kako su u odnosima s ribarima napravljeni uistinu kvalitetni pomaci na obostrano zadovoljstvo, vjerujem da nas sve zajedno očekuju bolji dani", prenose se u priopćenju riječi predsjednika Uprave Mirne d.d. Saše Krobota.

Iz te tvrtke navode da je Mirna u posljednje vrijeme uspješno stabilizirala svoje poslovanje, a ostvarena proizvodnja i prodaja sukladne su planiranim veličinama. Dodaju da je zatvoren i velik dio starih dugovanja dobavljačima, što je bio jedan od primarnih ciljeva restrukturiranja tvrtke koja je u tijeku.

Rovinjska Mirna bavi se ulovom, konzerviranjem, dubokim zamrzavanjem i pripremanjem gotovih jela od morske ribe. Nakon rekordne proizvodnje u prošloj godini od više od dvadeset milijuna limenki, ove godine u Mirni očekuju ostvarenje na istoj razini, uz mogući daljnji porast. Mirna trenutno zapošljava 258 djelatnika, uključujući novozaposlene u drugoj smjeni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter