Rovinjska dva milijuna nocenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"S jednim danom zakašnjenja u odnosu na lani, u cetvrtak je u Rovinju ostvareno ukupno dva milijuna nocenja. Trenutno smo na 99 posto ostvarenog od lani, dakle u minusu smo tek jedan posto. Trebalo bi ostvariti još oko 24 tisuca nocenja da bismo došli na prošlogodišnju razinu. Trenutno u gradu boravi 29,5 tisuca gostiju, što je 1,5 tisuca više nego lani", rekla je direktorica rovinjskog TZ-a Odete Sapac.

Sapac se nada da ce se dostici lanjske brojke jer je 24 tisuca nocenja, statisticki gledano, ostvarivo u jedan dan, a buduci da se najavljuje topli rujan te nekoliko važnih dogadanja u tom mjesecu - Weekend Media Festival, Forum Pomorskih muzeja Mediterana te Licencing Factory, festival licencija i autorskih prava vodecih svjetskih kompanija, brojke od lani ce se vjerojatno i dostici.

Broj gostiju koncem svibnja bio je 19 posto manji u usporedbi s prethodnom godinom, potom se smanjio na sedam, a Sapac je naglasila da se najviše nadoknadilo u kolovozu jer je svaki dan u prosjeku boravilo oko pet posto više gostiju nego minule godine.

Najzadovoljniji trebaju biti vlasnici apartmana i soba jer su oni ostvarili 17 posto više nocenja nego lani. Kampovi takoder mogu biti zadovoljni, a tek hotelski smještaj bilježi manji broj gostiju.


Podijeli: Facebook Twiter