Rovinjska bolnica: Pravni okvir za nove investicije

Dr. Marinko rade: Donijeti su jasni kriteriji za plaće (Neven LAZAREVIĆ)
Dr. Marinko rade: Donijeti su jasni kriteriji za plaće (Neven LAZAREVIĆ)

Upravno vijeće rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" usvojilo je novi Statut, Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu bolnice, tzv. sistematizaciju, te Pravilnik o plaćama koji je, tvrde u upravi bolnice, u nacionalnim okvirima inovativan jer omogućuje ne samo objektivno vrednovanje rada zaposlenika po točno određenoj skali, već i nagrađivanje za iznimnu uspješnost radnika. Ravnatelj dr. sc. Marinko Rade, koji od dolaska na čelo ove županijske bolnice prije dvije godine ne skriva ambiciju da razvije znanstveni centar i kliniku unutar bolnice, kaže da je ovim aktima, nakon više od dvadeset godina, konačno postavljen "kamen- temeljac" razvoja.

- Cijela pravna konstrukcija bolnice je "renovirana", što znači da sad konačno imamo pravne temelje koji će joj omogućiti da se u sljedećih deset godina razvije u pravi zdravstveni centar, kliniku koja obavlja najsloženije oblike zdravstvene zaštite unutar svoje specijalnosti. Sada, kad imamo tu nit vodilju, lakše je planirati i pokrenuti i investiranje, kaže dr. sc. Rade.

Izrada temeljnih pravnih akata rovinjske bolnice povjerena je stručnjacima iz Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu, koji su na tome radili punih godinu dana. Posebno naglašava da nova sistematizacija uključuje radna mjesta za sve sadašnje radnike, i medicinske i nemedicinske struke. Ne samo da neće biti otpuštanja, tvrdi, nego će ubuduće biti novih zapošljavanja jer će trebati nove stručnjake da bi širili djelatnost. Zaposlenih je trenutno 107, s tim da ljeti s povećanim opsegom posla dođu do 122 radnika.

- Jasno je da postoje zaposlenici koji postižu iznimne rezultate i sada ćemo ih, prema objektivnim kriterijima Pravilnika o plaćama moći i nagraditi. Nakon Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu, druga smo zdravstvena institucija u Hrvatskoj koja će na taj način evaluirati i nagrađivati iznimnu uspješnost zaposlenika. Uveli smo i reizbornost za sva rukovodeća radna mjesta, što jamči dodatni angažman te postizanje vidljivih i mjerljivih rezultata, kaže Rade. (D. PALIBRK)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter