Rovinjke protiv Osječanki 3:0

Rovinjski trener Samuel Benussi sa svojim igračicama (D. ŠTIFANIĆ)
Rovinjski trener Samuel Benussi sa svojim igračicama (D. ŠTIFANIĆ)

U vrlo važnom susretu rovinjske odbojkašice osvojile su zlatne bodove u nastojanju da izbore četvrto mjesto na ljestvici. Dobrom igrom, pogotovo na prijemu servisa, igračice Rovinja otvorile su susret i sredinom prvog seta povele su 18:12. Na serviranje Matković gošće se uspijevaju približiti na tri poena razlike, ali nedovoljno jer domaće igračice ništa ne prepuštaju slučaju već zasluženo dobivaju prvi set. Nakon vodstva Rovinjki 4:1 u drugom setu gošće preko Bilić dolaze do poravnanja 6:6 i nešto kasnije vode 10:8. Iako su igračice Osijeka više puta imale vodstvo od tri poena razlike, igračice Rovinja uspjele su na vrijeme doći do poravnanja i u finišu seta servisima Vitasović i Cvitić povele 2:0 u setovima. Prava drama viđena je u trećem setu. Gošće su preko precizne Krivić došle u vodstvo 12:9, a kad je na servis stigla Malenica Osječanke su povele 22:17. U finišu seta igračice trenera Benussija uspjele su doći do poravnanja 23:23 nakon čega je u dvorani nastala prava odbojkaška drama da bi na koncu, nakon 39 minuta igre u tom setu, igračice Rovinja došle do dragocjene pobjede.

Susret 9. kola Rovinj - Osijek 3:0 (25:19, 25:23, 34:32). Dvorana Valbrune. Gledatelja 200. Suci: Toni Bingula, Ivan Perić (oba Zagreb).

ROVINJ: Cvitić, Božić, Radolović, Žarković, Matošević, Civitico, Vitasović, Grujić, Čorić, K. Janko, Bel (L), M. Janko (L).

OSIJEK: Matković, Volmut, Kolarić, Malenica, Krivić, Bilić, Felja, Nanikova (L), Grubeša, Šimunec. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter