Rovinjke propustile prvu priliku

U NEDJELJU PRILIKA ZA REVANŠ - Trener Samuel Benussi okružen svojim odbojkašicama (D. MEMEDOVIĆ)
U NEDJELJU PRILIKA ZA REVANŠ - Trener Samuel Benussi okružen svojim odbojkašicama (D. MEMEDOVIĆ)

Susret 9. kola 2. skupine: Vinkovci – Rovinj  3:1 (15:25, 25:21, 25:17, 26:24). Dvorana Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. Gledatelja: 150. Suci: Vlatko Rakin, Ivan Radanović (oba Osijek).

VINKOVCI: Jurić, Stojanović, Debeljak, Malenica, Tomić, Čolak, Dragan, Magdić, Pajvančić (L), Savić.

ROVINJ: Cvitić, Selimović, Terlević, Ćosić, Rupčić, Kos, Ćopić, Černjeka, Chrizmanich (L), Udovičić.

Nakon pobjede u Dubrovniku pred tri dana, na drugom uzastopnom gostovanju rovinjske su odbojkašice poražene u Vinkovcima. Bolje i borbeno su u susret ušle igračice trenera Samuela Benussija koje zahvaljujući dobrom prijemu servisa i preko Terlević i Černjeke uspijevaju doći u prednost 3-4 poena. Potom su čvrstim blokom držale igru u svojim rukama i povele 14:10 i 22:15 te osvojile prvi set. No, u drugom je setu iskusna i dosta dobro posložena ekipa Vinkovaca oštrim servama napala Rovinjke u čijoj se igri osjetio nedostatak libera Mije Todorović koju je za ovu priliku zamijenila Chrizmanich, te nedostatak Radunić koju je zamijenila povratnica Rupčić. Domaćin je odmah poveo 7:4 i 12:9 da bi uz dosta grešaka u redovima Rovinjki ubrzo došao do izjednačenja. Igračice Vinkovaca bolje kreću i u treći set preko Malenice, Čolak i Jurić i vode 7:4 i 15:8 i relativno lako dolaze do vodstva 2:1. U posljednjem setu je trener Benussi pokušao izmiješati postavu što je urodilo plodom, jer nakon što su Vinkovci poveli 6:2, Rovinjke preko Selimović izjednačuju na 6:6 i uz srčanost Nirvane Kos i Ćosić dolaze do preokreta, 10:8. Domaći trener Krešimir Tomić poslije minimalne prednosti 12:11 uspijeva ponovo motivirati svoje igračice za vodstvo 14:11. No, još jednom odgovaraju Selimović, Ćosić i Ćopić, uz asistenciju kapetanice Cvitić za novo poravnanje, 15:15. Domaćinu kojemu je ovo bila utakmica bila biti ili ne biti, jer ih je samo pobjeda vrijedna tri boda ostavljala u utrci za drugim mjestom, na serviranje Tomić vode 23:16, ali odgovaraju Černjeka, Udovičić i Selimović za novo poravnanje - 24:24. No, dalje nije išlo.

Odbojkašicama Rovinja u nedjelju s početkom u 19 sati slijedi revanš s istim protivnikom, a pobjedom bi osigurale ostanak u gornjem domu. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter