Rovinježi srušili Mladost


Odbojkaši Rovinja svladali su na otvaranju prvoligaške sezone višestruke prvake Hrvatske zagrebačku Mladost. Do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti Rovinježi su stigli u velikom stilu, nakon što su gubili 1:0 i 2:1 u setovima sve to uspjeli preokrenuti i nakon 135 minuta igre, na oduševljenje pristojno popunjene Valbrune, stigli do pobjede.

S previše su respekta ušli odbojkaši Rovinja u ovaj susret i to se odmah osjetilo i na rezultatu. Uspjeli su Rovinježi zaostatak od desetak poena prepoloviti u završnici seta, no dalje od toga nisu mogli, pogotovo ne bez pomoći Gorana Išeka koji u prvoj dionici nije osvojio niti jedan jedini poen.

Poput pravih dizelaša, Rovinježi su se u drugom setu počeli buditi i rezultat nije izostao. Treći set bio je najizjednačeniji. Momčadi su se do drugog tehničkog time-outa izmjenjivali u vodstvu, a onda se Mladost na krilima svog kapetana Nojića uspjela odlijepiti na četiri poena razlike (19:23). Tim su ishodom odbojkaši Mladosti osigurali  jedan bod, a više od njega nisu ni osvojili. Predvođeni raspucanim Goranom Išekom, koji je odlično izdanje u četvrtoj dionici zaključio s tri neobranjiva servisa, Rovinježi su izborili rulet petog seta, da bi njega zaključili serijom 6:0 za konačnih 15:11.

Utakmica 1. kola Prve A lige odbojkaša: Rovinj - Mladost 3:2 (20:25, 25:22, 22:25, 25:18, 15:11). Dvorana Valbruna. Gledatelja: 300. Suci: Brlas i Niessner (oba Rijeka).

ROVINJ: Nikačević, Brajković 7, Mikša 14, Demirović 20, Kuhar, Jovanović, Sošić 8, Išek 20, Hrelja (L), Peršić (L), Arapović, Ivanković 5.

MLADOST: Čičković 7, Mudrovčić 5, Zelić 11, Marelić 2, Sedlaček 2, Zimakijević (L), Rilović, Nojić 21, Peterlin 20, Martinko, Mrakužić (L), Bingula. (I. CEROVAC, M. MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter