Rovinježi proglasili najbolje sportaše za 2012.

Nagrađeni sportaši Rovinja
Nagrađeni sportaši Rovinja

U Multimedijalnom centru večeras su proglašeni najbolji sportaši Rovinja za 2012. godinu. U četiri glavne kategorije laureati su Suzana Haber iz Konjičkog kluba Sveta Eufemija, David Pinezić udičar Meduze, odbojkašice i odbojkaši Rovinja.

Tijekom prošle godine, uz dosta skromna financijska sredstva, jahačica Suzana Haber sa svojim trakenerskim pastuhom Faraom osvojila je prvo mjesto u challange kategoriji te dva druga mjesta u dresurnom jahanju na prvenstvu Hrvatske.

U konkurenciji sportaša slavio je već deset godina stalni hrvatski reprezentativac u udičarenju David Pinezić koji je prošle godine osvojio prvo mjesto na državnom prvenstvu u kategoriji štap s obale te drugo mjesto u kategoriji štap s brodice, na SP-u u kategoriji štap s brodice s reprezentacijom je osvojio brončanu medalju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji kao najbolji Hrvat bio deveti.

Rovinjske odbojkašice plasmanom i očuvanjem statusa u Prvoj A ligi ostvarile su najveći uspjeh u povijesti kluba, a osvajači Kupa Hrvatske, odbojkaši Rovinja iznenadili su najveće favorite osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu Hrvatske i izborili nastup u Europi.

Najboljim trenerom proglašen je Pero Mišković iz Kickboxing kluba Budokai Rovinj, a nagradu mu je uručio Egidio Matošević. Najbolji sportski radnik je Zvonko Živić iz Vaterpolo kluba Delfin, najperspektivniji sportaši od 14 do 18 godina su judaš Tomislav Brstilo, jedriličar Filip Stevanović, odbojkašica Luana Božić i odbojkaš Adrian Brajković, te kadeti MOK Rovinj, a nagrade im je predao Petar Macura.

U kategoriji mladih nada do 14 godina proglašeni su karatistica Flavia Paliaga, tenisač Mateo Bubalo, vaterpolist Silvio Alberto Poropat, rukometašica Tena Japundža i U-13 ekipa Vaterpolo kluba Delfin. Najbolji veteran Rovinja za prošlu godinu je Davor Žufić (Društvo sportske rekreacije i veterani vaterpolisti Delfina).

Jubilarna priznanja dobili su Košarkaški klub Rovinj za 25 godina rada, Boćarski klub Rovinj za 30 godina te Veslački klub Arupinum koji djeluje već 105 godina. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter