Rovinj:Do veljače 30-ak sređenih parkirališnih mjesta

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
(N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Na kraju prošle godine u dijelu Carduccijeve ulice započeli su radovi na njenom rekonstruiranju i sređivanju. Naime, riječ je o dijelu koji obuhvaća prostor ispred dvorišta Srednje škole Zvane Črnja, odnosno dio Carduccijeve, slijepe ulice, koja se pri samom vrhu, na stepenicama spaja na Ulicu Vijenac braće Lorenzzeto.

Parkirna mjesta isključivo za stanare

Taj se prostor u sklopu Detaljnog plana uređenja šireg područja Gimnazije, kao i naknadno donesene projektne dokumentacije koja se tiče same rekonstrukcije te, inače iznimno prometne gradske ulice, pretvara u sređen prostor.

Kako doznajemo od pročelnice gradskog upravnog odjela za izgradnju i održavanje objekata Biserke Matacin, prva faza uređenja, uz izgradnju dvadesetak sređenih, parkirališnih mjesta obuhvaća i novo stepenište, odnosno rampu s Ulicom Vijenac braće Lorenzetto, novu javnu rasvjetu te izgradnju oborinske, fekalne i vodovodne kanalizacije. Nova parkirališna mjesta, isključivo će biti namijenjena stanarima okolnih i Carduccijeve ulice, veli Matacin.

Inače, radove na sređivanju dijela ulice izvode djelatnici Gajanakopa a financira ih Grad Rovinj s iznosom od 250 tisuća kuna. Okončanje prve faze radova predviđa se za početak veljače.

Osim u samom centru Rovinja, radovi su posljednjih dana  prosinca započeli i u naselju Valbruna II sjever, konkretno na križanju Grožnjanske s Ulicom Drage Gervaisa.

Radovi vrijedni milijun kuna

Naime, sređivanje ulice, započelo je prije otprilike pet - šest godina kada se započelo s radovima u Grožnjankoj ulici, da bi sada bilo nastavljeno sve do njenog križanja s Gervaisovom. Kako doznajemo, do zastoja na uređenju, došlo je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

- Drugom fazom uređenja, koja ujedno znači i završetak radova u naselju, krenulo se koncem godine a plan je u dužini od  sedamdesetak metara s obje strane ceste formirati nogostupe, oborinsku kanalizaciju te osigurati devet parkirališnih mjesta, saznajemo od gradske pročelnice, koja također izjavljuje da će i ovi radovi biti okončani do početka, odnosno sredine veljače. Također,  i ove radove, vrijedne 480 tisuća kuna, financira Grad Rovinj, dok je izvođač Ceste Pula. Nadzor je povjeren pazinskoj tvrtki Učka konzalting.

Uz ova dva gradilišta u gradu, otvoreno je i treće. Riječ je o  radovima koji se odnose na pribijanje dijela prometnice u smjeru poduzetničke zone Gripule - Spine, čime se prometna komunikacija spaja s gradskim zemljištem, odnosno s devet novih parcela. Vrijednost ovih radova, koji se  odnose na zemljanu komunikaciju (ili stručno nivo posteljice) je 600 tisuća kuna, a radove izvodi tvrtka Benčić d.o.o. Radovi bi također, trebali biti okončani u veljači. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter