Rovinjcu dvije godine za razbojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toni Kostic (26) iz Rovinja na pulskom je Županijskom sudu nepravomocno osuden na dvije godine zatvora zbog razbojstva nad Milivojem Budicem u sijecnju 2009. u Rovinju. Kostic je za razbojstvo bio optužen s Ivanom Jelicem (23) i Kristijanom Riggijem (31), no optužbe protiv njih su kasnije odbacene.

Obrazlažuci presudu sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic kazala je da je Kostic kriv jer je Budica u automobilu u Rovinju 12. sijecnja 2009. udario šakom u glavu, tukao po glavi te ga nožicem ozlijedio po lijevoj nadlaktici. Natjerao ga je da skine jaknu te mu je iz novcanika uzeo 15 kuna. Kostic u svom iskazu nije poricao da se nasilno ponašao prema Budicu, ali ne namjerno, vec ga je htio samo uplašiti.

Sutkinja Dolenec Kujundžic kazala je da je povod za razbojstvo bilo to što je Budic cinkao Kostica policiji, a ne navodni novcani dug od dvije tisuce kuna. Za iskaz oštecenog Budica kazala je pak da je razlicito iskazivao, da se nije sjecao svega te da je nešto i zaboravio vezano za dogadaj.

Pri odmjeravanju kazne uzeta je u obzir Kosticeva mladenacka dob u vrijeme pocinjenja djela, prijašnja neosudivanost, mala imovinska korist od razbojstva te izjava oštecenika da ne potražuje odštetu. Za kazneno djelo razbojstva zaprijecena je zatvorska kazna od tri do 12 godina zatvora.

Na objavu presude nisu došli Jelic i Riggi. Jedino se Kostic pojavio silom prilika buduci da je doveden iz pritvora, kamo je i vracen zbog opasnosti od bijega. Naime, Kostic u pritvoru boravi od 9. travnja. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter