Rovinjcima se dogodila fotografija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred velikim brojem posjetitelja, nakon punih 14 godina postojanja, u fotogaleriji Batana istoimenog Centra za vizualne umjetnosti održana je prva izložba fotografija mladih Rovinja. Novi predsjednik Batane Mladen Boljkovac istaknuo je otvarajuci izložbu da je rad s mladima jedna od znacajki buduceg rada centra i galerije koju je utemeljio Virgilio Giuricin.

Uz nastavak vrsnih izložbenih djelatnosti Batana ce se, naime, ponajprije otvoriti gradanima, pa ce priliku za izlaganje dobiti i Rovinjci koji se i ozbiljnije bave fotografijom. Takvu su orijentaciju svojim dolaskom na otvaranje izložbe podržali i celnici Hrvatskog fotosaveza, koji je uz Grad Rovinj pokrovitelj izložbe.

Predsjednik HFS-a Ivica Nikolac istaknuo da je Rovinj odavno postao centar fotografije, a sada su se i mladi Rovinjci pokazali kao znalci iza objektiva. Dopredsjednica HFS-a Zlata Medak, zadužena za rad mladih, rekla je i da ce se mladi rovinjski fotografi umrežiti s mladim kolegama iz citave Hrvatske.

Tajnica Batane Marijana Bacelj, koja je s mladim rovinjskim fotografima dva mjeseca pripremala izložbu, rekla je da je zanimanje bilo veliko. Za nastup su se javljali ne samo mladi Rovinjci, vec i fotografi iz drugih mjesta. Fotografija je ocito postala dio informiranja i komunikacije mladih putem internetskih društvenih mreža. Autori su tako sami pripremili izložbu i njenu multimedijsku interpretaciju, koja je predstavljena na otvaranju.

Izradili su i katalog u PDF-formatu objavivši ga na CD-u i na web stranicama Grada Rovinja.

Izložba, koja je simbolicki nazvana "Foto 1", može se razgledati do 7. travnja, kada zapocinje nova izložbena sezona Batane.

S gotovo stotinjak radova na slobodnu temu predstavili su se: Barbara Oplanic, Saša Brestovac, Darko Pap, Dominik Cergna, Dunja Dukic, Leana Doblanovic, Kristijan Bancic, Lucija Ukic, Mara Ugrin, Majda Jašarevic, Saša Lautaš, Marko Bjelancevic, Martina Ukic, Mate Ugrin, Nataša Živkovic, Nives Katarincic, Irena Šuliogoj, Patrik Fariš, Sara Dušic, Ivica Petrušic, Saša Roksandic, Toni Sošic i Fabio Damuggia.


Podijeli: Facebook Twiter