Rovinjci uvjerljivo protiv Rijecana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dobrano ispunjenoj Valbruni domacini su za svega sat i pol igre u tri seta došli do nove, vec cetvrte ovosezonske pobjede nad Rijecanima. U susretu 14. kola Prve A lige upisali su vec 12. pobjedu, trecu bez izgubljenog seta u tri susreta odigrana ove godine.

Derbi kola i starih rivala zapoceo je vodstvom Rovinja od 5:1 zahvaljujuci odlicnim servisima Išeka te bloku Demirovica, Ivanica i Žufica. Sigurno su vodstvo zadržali i u središnjici (18:11), a potom tu prednost lagano pretvorili u prvi set. Drugi set - ista prica. Ponovno su rovinjski servisi, ovom prilikom Ivankovica i Žufica, namucili rijecke primace.

No, nakon rezultata 12:7 konacno su se probudili i Rijecani koji su preko Pecenkovica i Srdoca opasno zaprijetili domacim odbojkašima smanjivši na 14:12, a potom je Luka Lasic donio jedino izjednacenje, 17:17. To kao da je razljutilo Rovinjce, jer su Venier, Demirovic i Išek pokrenuli 5:0 seriju domacina i ubrzo lakocom osigurali i drugi set.

Kako sva tri seta ne bi pocela po istom scenariju pobrinuli su se Rijecani koji su ovoga puta poveli 3:2. No, bilo im je to i jedino vodstvo u setu. Rovinjski odgovor bio je ubitacan, serijom 7:2 poveli su 9:5 natjeravši nervoznog gostujuceg trenera Liverica da zaradi žuti karton i tako im pokloni još jedan poen.

Pocetna postava Rovinja Venier, Ivanic, Žufic, Demirovic, Išek, Ivankovic i libero Garic-Bissi osigurala je uskoro nedostižnu 21:13 prednost i malo zatim ti su igraci otišli po zasluženi pljesak svoje publike. Ovom su pobjedom nad cetvrtoplasiranim Rijecanima i prethodnom nad petoplasiranom Opatijom rovinjski odbojkaši samo potvrdili primat u regiji, nastavivši potjeru za vodecim Osjecanima.

Utakmica 14. kola Prve A lige odbojkaša; Rovinj - Rijeka 3:0 (25:18, 25:21, 25:17) . Dvorana Valbruna. Gledatelja 450. Suci: Kranjc (Karlovac) i Ruba (Pula).

ROVINJ: Stanisavljevic, Marijanovic, Poropat, Venier, Demirovic, Ivanic, Žufic, Banko, Išek, Garic-Bissi, Gavric, Ivankovic.

RIJEKA: L. Lasic, Krmpotic, Brankovic, Jurišic, Hrabrov, Pecenkovic, Cibic, Srdoc, Jozic, Jugo, D. Lasic, Doric.
(I. RADETIC)


Podijeli: Facebook Twiter