Rovinjci prvi, Rovinjke u A ligi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbojkaška euforija koja u Rovinju traje cijelu ovu sezonu, stigla je u fazu kljucanja. Odbojkaši su prvaci ligaškog dijela Prve A lige i time ce u cetvrtfinale play offa uci s trece pozicije, dok su odbojkašice Rovinja dosegle povijesno ostvarenje, ulazak u elitni razred.

Prve su se veselile odbojkašice koje su u Bilju slavile u pet setova i time dva kola prije kraja osigurale drugo mjesto koje vodi u Prvu A ligu, u društvo Puljanki i Porecanki.





Šlag je stigao na kraju dana. Vecernji susret u dobrano ispunjenoj Valbruni donio je derbi prvenstva, sudar vodeceg Rovinja i drugoplasirane osjecke Murse. Trebao je to biti i derbi odluke o naslovu prvaka Prve A lige, ali su Osjecanima racune pomrsili Sišcani koji su ih u subotu svladali usred Osijeka i tako Rovinjcima, koji su pobijedili Opatiju, uinaprijed osigurali prvo mjesto.

U cetvrtfinalu play offa Rovinjci ce za suparnika imati Rijecane. Prva utakmica se igra vec u utorka i to u Valbruni. (R. CAR)

Rovinj - Mursa 3:1 (25:20, 25:27, 25:20, 25:19)
. Dvorana Valbruna. Gledatelja: 600. Suci: Rajkovic i Brlas (oba Rijeka).
ROVINJ:
Stanisavljevic, Marijanovic, Poropat, Venier, Demirovic, Ivanic, Žufic, Šošic, Išek, Tavas, Gavric, Ivankovic.
MURSA:
Dudaš, Suk, F. Vranješ, J. Šucur, L. Vranješ, Šcerbako, Kolaric, K. Šucur, Prlic, Puljic.
Pobjedom su u velikom derbiju s Osjecanima rovinjski odbojkaši zakljucili Prvu A ligu. U zaostalom susretu 16. kola u cetiri su seta i nakon gotovo dva sata igre došli do 23. pobjede uz samo tri poraza, zbog cega su praceni burnim aplauzom s tribina napustili teren Valbrune. (I. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter