Rovinjci pomogli osmeročlanoj obitelji iz Čazme

Viviana Benussi
Viviana Benussi

Dvije mlade Rovinjke, Ružica Anđelović i Korana Rubbi, koje se do jučer nisu poznavale udružile su srca i snagu u humanitarnoj akciji koja je pomogla osmeročlanoj obitelji Kraljić iz Čazme pružile pomoć u trenucima kada im je to bilo najpotrebnije.

Naime, otac osmeročlane obitelji Kraljić iz okolice Čazme doživio je teško prometnu nesreću nakon koje se više nije mogao skrbiti za svoje najmilije. Gospođa Kraljić zatražila je pomoć preko fecebooka, a istu su u toplini svojih domova, pročitale njih dvije - ponos Rovinja, Korana i Ružica.

- Krenulo je vrlo spontano i vrlo aktivno. U samo sedam dana prikupili smo puno toga, mahom stvari za koje nam je gospođa Marija Kraljić rekla da su im najneophodnije: od dječjih kolica, kreveta, televizora, odjeće i obuće, stol i stolice, krevetić za petomjesečnu bebu…

- Jednostavno bilo je fantastično. Pitali smo za pomoć koga znamo i ne znamo: od prijatelja, susjeda, poznanika, vlasnike poduzeća… A Rovinjci su reagirali brzo i velikodušno te je na nama dvjema ostalo da sve donirano prikupimo i pošaljemo za Čazmu. Upravo to, učinila je o svom trošku Korana, kaže nam drugo srce iste humanitarne akcije Ružica Anđelović.

- Svakodnevno smo u kontaktu s gospođom Marijom, koja nam svima, koliko nas god ima u Rovinju, od srca zahvaljuje. Isto tako, i nas dvije zahvaljujemo sugrađanima koji su opet, i kada je to bilo najvažnije pokazali da Rovinj ima srca, rekla je Ružica, dodajući i da je ova akcija barem što se njenog volonterizma tiče bila i najveća.

- Iskreno, kao i velika većina građana, i ja sam od onih koja ću uvijek i radije pomoći i pokloniti, negoli pokrenuti humanitarnu akciju. U tih tjedan dana, Korana i ja pretrčale smo uzduž i poprijeko Rovinj, odgovarale na sto i jedan poziv s mobitela i najiskrenije bilo je to naporno delo. Intencija, naime nije da govorim o našem trudu, već je ovo prigoda da zahvalim svim drugim volonterima, ljudima iz pozadine, koji puno rade, a malo se o tome zna, jer to je uistinu posao u kojeg se ne samo radnih sati, ulaže i puno ljubavi i energije i entuzijazma, rekla nam je Ružica Anđelović. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter