Rovinjci i Nedešcani kuci pjevajuci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od cetiri istarska kluba koji su danas igrali utakmice prvog kola Trece HNL - zapad pobjedama su se s gostujucih terena vratili novak u ligi Jedinstvo Omladinac te Rovinj. Istra i Medulin 1921 doživjeli su poraze na gostovanjima u Zagrebu.

Jedinstvo Omladinac je s 2:1 pobijedio Orijent na Krimeji. Domaci igrac Jergovic autogolom je doveo Nedešcane u vodstvo, a nakon izjednacenja Rijecana konacni rezultat postavio je Pajkovic deset minuta prije kraja susreta. Dva pogotka, ali bez ijednog primljenog postigli su igraci Rovinja na gostovanju u Vrbovcu. Oba pogotka djelo su Agrona Barlecaja u 38. i 44. minuti.

Pulska Istra je punih 80 minuta držala pocetnih 0:0 kod HAŠK- a na Pešcenici, ali je deset minuta prije kraja Kvržic postigao pobjedonosni pogodak za domacine. Vrapce je bilo nemilosrdno protiv Medulina, vec nakon 20 minuta domacini su vodili s 2:0, a do kraja su postigli i treci gol.

Rezultati 1. kola: HAŠK - Istra 1:0, Vrapce - Medulin 1921 3:0, Orijent - Jedinstvo Omladinac 1:2, Vrbovec - Rovinj 0:2, Zelina - Maksimir 2:0, Nehaj - Crikvenica 1:0, Gorica - Špansko 2:0. Nedjelja (17): Rudar - Grobnican, Novalja - Jadran. (GI- B. J.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter