Rovinj zbog noćnog života nije turistički prvak

Zatvaranjem noćnog kluba Boa Rovinj ostao bez noćnog života (A. POKRAJAC)
Zatvaranjem noćnog kluba Boa Rovinj ostao bez noćnog života (A. POKRAJAC)

Zatvaranjem noćnog kluba Boa Rovinj je ostao bez jedinog mjesta za noćne izlaske mladih. Iako na neprikladnom mjestu, u samom središtu grada, Boa je po zatvaranju zabavnog centra Monvi bila jedini objekt namijenjen cjelonoćnim provodima, ne samo Rovinjaca, već i turista.

Nedavno su zbog buke gradski vijećnici odbili zahtjev jedne varaždinske tvrtke za noćni rad disco kluba Bing Bang na Turnini, tri kilometra udaljenog od središta grada. U obrazloženju se navodi da je nakon otvaranja kluba zaprimljena peticija s potpisima velikog broja stanovnika okolnih naselja Moncierlonga, Gripola, Končete, Lamanove i Lacosercija.

Nakon uviđaja sanitarne inspekcije i policije utvrđeno je da je disco klub Bing Bang prekoračio dozvoljenu razinu buke pa je protiv njegovih vlasnika podignut optužni prijedlog. Grad Rovinj inače zabranjuje puštanje glazbe na otvorenom prostoru nakon 24 sata. Jednokratna odobrenja s ograničenim rokom trajanja izdaju se samo za javna događanja.

Zbog nedostatne noćne zabave Rovinju je ove godine izmakla lani osvojena titula hrvatskog šampiona turizma Večernjeg lista. Grad je, naime, za sve turističke usluge dobio desetke, ali je zbog slabije ocjenjene večernje zabave za bod završio na drugom mjestu, iza iznenađujućeg Visa.

Grad koji se nekad dičio noćnim zabavama postao je tako oaza mira. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter