Rovinj: Zabrana prometovanja Ulicom Stjepana Radića

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Nakon što je pred blagdane okončana prva faza izgradnje  komunalne infrastrukture u Rovinju u dijelu križanja Omladinske, s Ulicom Stjepana Radića, u dužini od stotinjak metara, radovi se od ovog četvrtka (22. siječnja) nastavljaju. Konkretno, slijedećih mjesec dana u ulici Stjepana Radića prometovanje će biti zabranjeno i onemogućeno u dijelu od križanja s ulicom Luja Adamovića, do križanja s 1. Istarskom brigadom. 

- S obzirom da zbog radova dvije, inače frekventne dionice - od križanja s Omladinskom do križanja s Adamovićevom - kao i Pauletićeva ulica postaju privremeno "slijepe ulice", umoljavamo sve vozače da ih što manje upotrebljavaju, odnosno ne parkiraju svoja vozila u krugu OŠ Jurja Dobrile, kako bi se osigurala bolja protočnost i lakše manevriranje školskog autobusa, poručuje Elvis Prenc, voditelj Odsjeka za prometno i komunalno gospodarstvo Grada Rovinja.

Kako doznajemo, ovaj će režim prometovanja biti na snazi do 22. veljače za kada se i najavljuje okončanje prvog dijela radova. Otvara se, naime, dio od raskrižja ulica Stjepana Radića i Stanka Pauletića, ali promet je i nadalje onemogućen u dijelu od križanja s ulicom Stanka Pauletića do križanja s ulicom 1. Istarske brigade.

- Okončanje radova na izgradnji komunalne infrastrukture, čiji je krajnji produkt i kompletna obnova kolnika i nova prometna signalizacije, predviđa se za kraj ožujka, odnosno početak travnja. Radove vrijedne oko 3,2 milijuna kuna izvodi djelatnici pulskih Cesta, rekao je Prenc. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter