Rovinj: Za uređenje tornja sa satom nema novca

Obnova tornja sa satom u Rovinju na čekanju zbog nedostatka novca (A. POKRAJAC)
Obnova tornja sa satom u Rovinju na čekanju zbog nedostatka novca (A. POKRAJAC)

Vijećnika Ladonje u rovinjskom Gradskom vijeću Filipa Šoštarića, zanima namjerava li se urediti oronuli toranj s gradskim satom na Trgu maršala Tita, jednog od simbola Rovinja, koji je, posebno ljeti, omiljena meta za fotografiranje.

Mauricio Božić, direktor gradske tvrtke Rubini koja upravlja stambenim i poslovnim prostorima, rekao je da za sada nema novca za cjelovitu obnovu tornja. Njegova tlocrtna površina naime iznosi samo 30 kvadrata pa se od pričuve godišnje prikupi samo 700 kuna, manje od iznosa potrebnog za najnužnije održavanje zgrade.

Toranj, u kojem je u prizemlju trgovima ženske modne odjeće, a na katu sjedište IDS-a, u vlasništvu je Grada Rovinja pa se sredstva za obnovu mogu osigurati jedino iz gradske riznice.

Budući da je proračun za iduću godinu već bio na prvom čitanju, teško da će se toranj naći u njegovim stavkama. I uz devedesetpostotno povećanje komunalne naknade novi proračun će za 18 milijuna kuna biti manji od ovogodišnjeg, pa će gradska ura po svemu sudeći morati pričekati bolje dane. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter