Rovinj: Vozio s 1,95 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu oko 1.45 sati na kolniku Vijenca brace Lorenzetto u Rovinju u nadzoru prometa zatecen je 29-godišnjak iz Rovinjskog Sela, vozac osobnog automobila marke opel, koji je upravljao pod utjecajem 1,95 promila alkohola u krvi.

Mladic je uhicen te je istog dana doveden na Prekršajni sud u Rovinju gdje mu je izrecena novcana kazna i odredena zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Dan kasnije oko 5.30 sati na kolniku Ulice Valelunga u Puli, na podrucju na kojem se odvijao susret bikera, 26-godišnjak iz Medulina upravljao je motociklom marke aprilia pod utjecajem 1,51 promila alkohola u krvi. Medulinac je smješten u posebne policijske prostorije do otrježnjenja.

Tijekom vikenda na podrucju PU istarske dogodile su se 33 prometne nesrece, od kojih je u 12 bilo ozlijedenih, dok je u 21 evidentirana materijalna šteta.

Ukupno je stradalo 14 osoba, a sve su lakše ozlijedene. Najcešce greške kod prometnih nesreca bile su neprilagodena brzina (13) i alkohol (6). Ukupno je kontrolirano 581 vozilo i utvrdeno 258 prometnih prekršaja.

Najviše je evidentirano vožnje pod utjecajem alkohola (72), zatim nepropisne brzine (55), nepropisnog pretjecanja (29), nekorištenja sigurnosnog pojasa (17), vožnja neregistriranim motornim vozilom (14) i nekorištenje zaštitne kacige (14). Iz prometa su iskljucena 82 vozaca i 16 vozila.


Podijeli: Facebook Twiter