Rovinj: Vokalni kvartet Misty u Glazbenom poučku

Kvartet Misty u 'Glazbenom poučku' (M. MEDIĆ)
Kvartet Misty u 'Glazbenom poučku' (M. MEDIĆ)

Sopran Jenny Brković, alt Jadranka Celić Bernaz, tenor Marko Fortunato i bas Vedran Mijić, članovi vokalnog kvarteta Misty, otvorili su sinoć u rovinjskom Multimedijalnom centru ovogodišnji ciklus edukativnih koncerata "Glazbeni poučak", koji se odvija u organizaciji Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i rovinjskog Pučkog otvorenog učilišta.

Programom pod nazivom "Mistyčni glasovi" članovi kvarteta su publici predstavili raznovrsne vrste, odnosno načine pjevanja i na taj način bogatstvo glasovnih izvedbi. Započeli su skladbama iz 16. stoljeća, potom (pre)skočili u 19. stoljeće, odnosno začetke klapskog pjevanja, a nisu izostale ni izvedbe negro spirituala - crnačke duhovne glazbe.

Nastavili su jazzom te koncert zaokružili pop žanrom, točnije izvedbom poznate "Bohemian Rhapsody" grupe Queen. U povodu Valentinova nastup su zaključili izvedbom skladbe Zdenka Runjića "Vjeruj u ljubav".

Vokalni ansambl Misty osnovan je 2001. godine na inicijativu profesora i studenata Visoke škole za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" iz Lovrana.

Članovi Mistyja profesionalni su glazbenici. Brković je profesorica klavira i korepetitorica u porečkoj i vrsarskoj glazbenoj školi, Celić Bernaz je profesorica klavira i korepetitorica u pulskoj glazbenoj školi, Fortunato je zaposlen u riječkom HNK-u, a umjesto Harisa Brkovića, profesora gitare i teorijskih predmeta u porečkoj glazbenoj školi, u Rovinju je nastupao Vedran Mijić, student završne godine glazbene kulture na Odjelu za glazbu pulskog sveučilišta.

Ovaj ciklus koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje i izvođače s ovih prostora. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Pokrovitelji "Glazbenog poučka" su Grad Rovinj i njegova Turistička zajednica, a jedan od medijskih pokrovitelja je Glas Istre. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter