Rovinj: Više od 3.000 atraktivnih naslova

S rovinjskog Sajma knjiga (A. POKRAJAC)
S rovinjskog Sajma knjiga (A. POKRAJAC)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rovinj u rovinjskom Multimedijalnom centru otvoren je treći Božićni sajam knjiga. Iako iniciran još prije jedanaest godina, te je organiziran i na drugim lokacijama, ovaj je blagdanski sajam punim plućima počeo živjeti posljednjih nekoliko godina, kada se i doslovno organizira na zahtjev čitatelja.

Ne čudi stoga, što je ove godine "pojačan" i novim nakladnicima, poput Fibre, Disputa ili Sipora, koji su neopravdano manje zastupljeni u knjižarama. Uz "nova" tri izdavača tu su i Algoritam, Centar za povijesna istraživanja Rovinj /Centro di ricerche Storiche -Rovigno, Edit iz Rijeke, Fraktura, Histria Croatica C.A.S.H., Istarski ogranakaDHK-a, Naklada Jesenski i Turk, Kršćanska sadašnjost, Meandar, Naklada Ljevak, Oceanmore, Pelago, Nova stvarnost, izdavačke kuće Petikat, Planetopija, Profil-Mozaik, Strip agent, Šareni dućan, Školska knjiga, VBZ te Zavičajna naklada "Žakan Juri", koji zajedno imaju preko tri tisuće naslova.

Uz knjige, prostor je obogaćen i simpatičnim, krpenim Jasmininim lutkicama, autorice i kostimografkinje Jasmine Kosanović koja će ih, kako saznajemo "iskoristiti" i kao likove njene buduće slikovnice koja je u pripremi.

Osim toga, organizatori su prostor sajma dali i vrijednim članovima Udruge "Ruka šapi", čiji se godišnji kalendari sa slikama životinja prodaju po pristupačnoj cijeni, a novac od prodaje usmjerava se za pomoć napuštenim psima.

Valja istaknuti i da je sajam otvoren svaki dan od 9 do 19 sati, a knjige se mogu kupiti po nižim cijenama od 20 i više posto do 24. prosinca. (N. O. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter