Rovinj: Vikend u znaku Popolane

Ines Kovačić Drandić, Gianni Rocco, Edita Sošić Blažević Marino Budicin i Odete Sapač 
Ines Kovačić Drandić, Gianni Rocco, Edita Sošić Blažević Marino Budicin i Odete Sapač 

Za vikend Rovinj će biti u znaku Popolane - trodnevne sportsko-rekreacijske, gastro i humanitarne manifestacije, koja se već sedmu godinu zaredom održava posljednjeg vikenda u travnju.

Iz godine u godinu Popolana okuplja sve veći broj sudionika pa se uz angažman 150 sportskih djelatnika i jednakog broja volontera očekuje oko 1.700 sudionika. Po riječima organizatora, očekuje se i masovniji odziv gostiju, koji sve više uz sunce i more traže aktivan odmor.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo Gianni Rocco, tajnik Saveza sportova, na manifestaciji koja se odvija pod motom "Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma" sudjelovat će sve generacije Rovinjaca - od najmlađih iz dječjih vrtića pa sve do umirovljenika te brojnih sportskih klubova i udruga građana, a njen je cilj promovirati sport, rekreaciju, kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakav nudi Rovinj.

- Manifestacija započinje u petak ujutro sportsko-rekreativnim i zabavim programom za najmlađe, a završava u nedjelju koncertom članova rovinjske Limene glazbe.

Između toga, za svakog rekreativca ili aktivnog sportaša pregršt je različitih izazova i nadmetanja. Subota će, naime, biti i u znaku prvenstava u podvodnom ribolovu, šahovskog turnira, biciklijade, natjecanja u sportskom ribolovu i plesnih nastupa, a zakazan je i performanse grupe K.I.D. "Pina" iz Kopra.

Što se tiče nedjelje, dan je posvećen rekreativnom trčanju na pet kilometra i 9. polumaratonu, a prvi se puta uvodi i revijalna utrka za sudionike handbikea u duljini od desetak kilometra. Također, valja istaknuti i dolazak posebne gošće - najpoznatije hrvatske maratonke Lise Stublic, sudionice Olimpijskih igara u Londonu, istaknuo je Rocco.

O humanitarnom dijelu Popolane govorila je Edita Sošić Blažević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, naglasivši da će novac od donacija i kupljenih majica s amblemom Popolane te rukotvorina koje su izradili članovi Udruge osoba s invaliditetom ove godine ići na adresu obitelji Del Conte za pomoć u liječenju njihovog trogodišnjeg sina Nicoloa.

Ines Kovačić Drandić iz hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra istaknula je i turističko-sportsku važnost trodnevne i sada već prepoznatljive manifestacije koja iz godine u godinu bilježi sve veći odaziv gostiju u sportskim i inim nadmetanjima, dok je direktorica gradskog TZ-a Odete Sapač rekla da upravo s Popolanom započinje i ona prava turistička sezona jer se već potkraj vikenda očekuje i oko pet tisuća gostiju. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter