Rovinj: Večer dobre glazbe pod svijećama

Noć sv. Lovre u Rovinju
Noć sv. Lovre u Rovinju

Sinoć je Rovinj disao drugačijim ritmom. Ulična je rasvjeta bila pogašena, a noćnu su svijetlost, osim mjeseca i zvijezda davale baklje i svijeće na stolovima ugostiteljskih objekata.

Za razliku od ranijih godina, ovaj je sedmi put sve atraktivnija i iščekivanije manifestacije, koja bi u onom najfinijem izdanju trebala pokazati romantični duh stanovnika grada svete Eufemije- bila doista pun pogodak.

Ugostitelji i trgovci duž gradske rive i trga pokazali su solidarnost pa nisu ostavljali upaljena rasvjetna tijela i reflektore u svojim privatnim objektima.

Riva i središnji gradski trg, uistinu je bio okupan tek svijetlošću baklji i "rasvjetom" dvije i pol tisuće svijeća- poklonom TZ-a rovinjskim ugostiteljima.

Pored tisuću plamičaka, jedino se još moglo uživati u svjetlosnim efektima- najrazličitijih oblika i boja koji su se "puštali" na fasadi centralne zgrade na Trgu- podno gradske ure.

No, ni jedna svijeća, pa čak ni čaša kvalitetnog pjenušca bez glazbe, ne bi mogle dočarati romantiku. A da muzike, i to one u kojoj odista mogu uživati sva čula ne bi nedostajalo, postavljeno je čak sedam pozornica na kojima je pjevalo jedanaest izvođača. 

Upravo, ta brojnost kvalitetnih izvođača, bacala je publiku u "očaj", s riječima- kako se sve to treba vidjeti, čuti i doživjeti a to je istovremeno i na udaljenim lokacijama bilo nemoguće. Stoga, valjalo je dobro promisliti- odabrati favorita i jednostavno uživati.

Na Trgu brodogradilišta brojnu je publiku zabavljao duo Davor i Gracijan Terzić, dok je Obala Alda Rismonda bila, i to doslovno u rukama dua Eligio i Boris. Zvijezda Trga Pignaton bio je Summertime accoustic trio, dok su se na Trgu Riviera izmjenjivali Trio Stand by i grupa Dream Project s mješovitim zborom "Antonio Gandusio" čiji je prvi zajednički nastup oduševio Rovinjce.

Središnji je Trg maršala Tita bio u znaku The Velvet quarteta i najzvučnijeg dua Noći svetog Lovre Ive Gamulina&Pastore Soler, koji su već prvom zajedničkom izvedbom "Vivo per Lei", zarobili srca mnogobrojne okupljene publike.

No, trgovi nisu bili jedini koji su nudili kvalitetne sadržaje. Tako se glazba mogla čuti i na platou ispred crkve sv. Franje, gdje su nastupali članovi Opere b.b. s programom pod nazivom "Susret s Verdijem".

Tu su se pak mogli vidjeti i čuti operni pjevači i glazbenici Ronald Braus, Lidija Horvat Dunjko, Blanka Tkalčić, Zvonimir Ivanović, Vesna Ivanovic Ocvirk te glumica Mila Elegović. Poseban ugođaj, po mnogima i scenski najljepši, pružala je atraktivna pozornica postavljena na gradskoj plaži Baluota na kojoj je pjevao jedinstveni Franko Krajcar i Indivia. (N. ORLOVIĆ RADIĆ; Snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter