Rovinj: Vandali po friško obnovljenom "Benussiju"

Razbijeni prozori na Talijanskoj osnovnoj školi "Bernardo Benussi" u Rovinju (A. POKRAJAC)
Razbijeni prozori na Talijanskoj osnovnoj školi "Bernardo Benussi" u Rovinju (A. POKRAJAC)

Djelatnici Talijanske osnovne škole "Bernardo Benussi" u Rovinju neugodno su se iznenadili kad su zatekli dva razbijena prozora ne tek obnovljenoj zgradi.

U prizemlju je razbijeno staklo na multimedijskoj informatičkoj učionici, a na katu u učionici osmog razreda. Budući da je na produžetku krova ispod prozora pronađeno kamenje, očito je da je njime gađano staklo.

- Ostali smo bez riječi jer nismo očekivali da će se ovo dogoditi. U rekonstrukciju zgrade utrošeno je puno sredstava talijanske vlade. Tek je dovršeno uređivanje dvorišta, koje je financirao Grad Rovinj. Po prvi put smo dvorište zatvorili novim portunima i odmah su razbijena stakla. Nadam se da su nastradala iz trenutačne obijesti i da se ovo više neće ponoviti, rekla nam je direktorica škole Franca Baldini Suran.

Do uređenja dvorište je navečer služilo kao park za šetnju pasa pa su čistačice svako jutro morale uklanjati njihov izmet. U natkrivenom prostoru škole, sada zatvorenom i preuređenom u knjižnicu, noću su se okupljali mladi te bi se ujutro tamo nalazile razbijene boce.

Do škole se sada ne može; kamenje je očito bačeno sa staze prema parkiralištu kod policijske stanice, za što je potrebna nemala snaga. Usto, na prozorima su bile i plastične rolete, a probijena su sva tri stakla. Ravnateljica škole je slučaj prijavila policiji, koja je obavila uviđaj.

Svečano otvorenje obnovljene škole predviđeno je za rujan. Uz novu stolariju, škola je preuređenjem dobila knjižnicu i informatičku učionicu, a uređenjem dvorišta terase, travnjake, ogradu i portune. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter