Rovinj: Uzrok požara u stanu otvoreni plamen

Brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća šteta (JVP Rovinj)
Brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća šteta (JVP Rovinj)

Istarska policija izvijestila je danas da je očevidom, koji je obavljen u suradnji s inspektorom zaštite od požara u stanu u Ferrijevoj ulici u Rovinju, utvrdila da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog porijekla. Tako nisu baš u potpunosti potvrđeni navodi kćerke 67-godišnjeg vlasnika kojeg su iz gorućeg stana spasili vatrogasci i Hitna pomoć.

Ona je, naime, kazala da je od kriminalista doznala da je požar izazvao klima-uređaj. Policija je izvijestila da je požar izbio u utorak oko 5 sati te da je 67-godišnji vlasnik, koji je zbog udisanja dima prevezen u pulsku Opću bolnicu, lakše ozlijeđen. Materijalna šteta zasad nije utvrđena, a policija poduzima sve da bi utvrdila okolnosti nastanka požara. U njemu je izgorio stan na prvom katu, a zahvaljujući dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca, vatra nije zahvatila stanove na drugom katu i u prizemlju.

U utorak je oko 17 sati gorjela i baraka na poljoprivrednoj parceli uz cestu Vodnjan – Pazin. U požaru koji je buknuo oko 17 sati potpuno je izgorjela drvena baraka zasad nepoznatog vlasnika. I ondje će policija, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, obaviti očevid da bi se utvrdio uzrok izbijanja vatre. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter