Rovinj: Usvojene izmjene DPU-a Monte Mulini

Izgled buduće zone u obuhvatu DPU-a Monte Mulini
Izgled buduće zone u obuhvatu DPU-a Monte Mulini

Na sinoćnoj sjednici rovinjskog Gradskog vijeća izglasan je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju DPU-a turističke zone Monte Mulini. Time je praktično dano "zeleno svijetlo" za izgradnju novog Hotela Park, šetnice i prometnice od ACI-ja do škvera, rekonstrukcije marine i olimpijskog bazena te izgradnje garaže čime zona postaje (dijelom već i jeste) najljepšim dijelom Rovinja, odnosno u kompletu se pretvara u vrhunsku turističku zonu s pet zvjezdica.

O tome kako bi zona trebala izgledati vijećnike je upoznao arhitekt zagrebačkog Studija 3LHD, Silvije Novak, čiji potpis stoji i ispod projekata višestruko nagrađivanih hotela Lone i Monte Mulinija, odnosno od ovog svibnja izgrađene i puštene u promet nove šetnice i plaža na potezu od ACI-ja do ulaza u park šumu Zlatni rt.

- Plan koji je donesen 2007. godine privodi se kraju. Do sada je i na temelju njega u zoni izgrađeno šezdeset posto građevina - hoteli Lone, Monte Mulini i šetnica, a izglasavanjem prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju DPU-a zone Monte Mulini nastavljamo i zonu, koja je uz Excelsior u Dubrovniku najljepša u zemlji, te je pretvaramo u jedinstvenu cjelinu, fantastične lokacije s najljepšim pogledom na starogradsku jezgru, rekao je, između ostalog arhitekta Novak, ponudivši i vijećnicima konkretne odgovore i tome kakva se gradnja i preinake  predviđaju u prostoru. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter