Rovinj: UP za novu gospodarsku zonu Turnina

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Gradsko vijeće je pokrenulo izradu novog urbanističkog plana, a radi se o novoj gospodarskoj zoni Turnina. Ona će imati poslovnu namjenu, prvenstveno ugostiteljsku i turističku. Tu će se osigurati mjesto za novi zabavni centar, koji je nakon zatvaranja Monvija Rovinju itekako potreban.

Također, završila je javna rasprava o novim izmjenama urbanističkog plana gospodarske zone Gripole-Spine. Ovaj se put mijenjaju ulazi u zonu s državne i županijske ceste na sjevernom i južnom ulazu u Rovinj.

Postojeći plan omogućavao je ulaz u zonu preko planirane južne zaobilaznice koja bi trebala spojiti državnu cestu, popularno nazvanu upadnicu, i županijsku cestu ispod Štange. Budući da je neizvjesno kada će se razriješiti imovinsko-pravni status zemljišta za gradnju obilaznice koja bi omogućila pristup zemljišnim česticama koje je Gradu Rovinju donirala država, izmjene plana će omogućiti alternativne ulaze.

Kad je riječ o izmjeni urbanističkog plana gospodarske zone Štanga, problem se pojavio sjeverno od Ulice Hermana Dalmatina, gdje su postojeće građevine bile isključivo gospodarske namjene pa im je bila onemogućena rekonstrukcija i nadogradnja dijelova koji se koriste za stanovanje. Izmjenama plana ne povećava se njegov obuhvat, već dio iznad Ulice Hermana Dalmatina dobiva status mješovite pretežite stambene namjene. (A. POKRAJAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter