Rovinj: Ulovili tunu dugu 2,8 metara i tešku 260 kila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posada fishing chartera Abyss iz Rovinja, Ozren Božić i Matija Medaković, više nemaju potrebe da pričaju "ribičke štorije", jer im se upravo jedna takva i nevjerojatna dogodila u petak rano ujutro, oko šest nautičkih milja ispred grada. Posada je naime, s gostima iz Danske krenula u ribolov, kada je oko 6 sati i 10 minuta "zagrizla" plavoperajna tuna.

- Borba s plavoperajnom trajala je više od dva i pol sata. Naposljetku, premorenim smo Dancima pomogli i riba je, konačno, popustila. A imali smo i što vidjeti. Tunu dugu 280 centimetara i tešku 260 kilograma, koja je neobično razveselila naše goste-tunolovce, kaže nam kapetan broda, Ozren Božić.

- Naravno da su nam gosti ribiči bili presretni i prezadovoljni ulovom. Inače, i sami se u četiri, odnosno pet sezona bavljenja ovom djelatnošću ne možemo pohvaliti ovako bogatim i teškim ulovom pa je sreća dvostruka, komentira Božić, uz napomenu da će, nakon što je turisti dobiju priliku pobliže razgledati na malom molu, tuna završiti u kuhinji poznatog Maistrinog ribljeg restorana "Kantinon". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter